Vágólapra másolva!

Pontos elemzést jelentetett meg a The Scotsman című skót napilap a hét végén, amely összességében nem vet túl jó fényt a magyar labdarúgásra, noha a szerző, bizonyos Dan Brennan semmi egyebet nem tett, csak összerakta az elmúlt hetek, hónapok történéseit. A Celtic Glasgow labdarúgócsapata ugyanis Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésre készül a magyar bajnok MTK Hungária ellen, s az ellenfél feltérképezésénél a szerző nem hagyhatta figyelmen kívül az MTK-FTC közös tulajdonosból adódó polémiákat, a Fradi Debrecen elleni botrányát és az antiszemita megnyilvánulásokat és a nézetkülönbségeket a két klub között, mind szurkolói, mind politikusi részről.

Az írás kitér arra is, hogy az MTK és a Celtic egyszer már összecsapott a nemzetközi kupaporondon, s az 1964-es KEK-elődöntőben a hazai 3-0-s siker után Budapesten 4-0-ra kikapott, s kiesett. "Úgy mentük a visszavágóra, hogy a szokásos támadójátékunkat játszottuk. Most már azt kell mondanom, kicsit naivak voltunk" - emlékezett vissza az összecsapásra a skótok akkori középcsatára, John Hughes. A cikk írója szerint ebbe a hiába most nem esik majd Martin O'Neill együttese.

Háromkategóriás jegyárak

A Celtic elleni összecsapásra megkezdték a jegyárusítást a Puskás Ferenc-stadion jegypénztáraiban és az országos IBUSZ-irodákban. Az MTK hivatalos honlapjá- nak információi szerint há- romkategóriás jegyár lesz: 4000, 6000 és 8000 Ft.
A Celtic kedden kora délután érkezik meg a Ferihegyi repülőtérre. Martin O'Neill fél hétkor tart zártkapus edzést csapatának a mérkőzés helyszínén. A skót csapat fekete szerelésben lép pályára, míg az MTK a már megszokott kék-fehér mezben fut ki a szerda esti mérkőzésre.



A skót együttes a hét végén megkezdődött bajnokságban gól nélküli döntetlennel nyitott, a Dunfermline elleni idegenbeli összecsapás legjobb hírének Henrik Larsson játéka számított, így az MTK ellen összeállhat a Larsson, Sutton csatárkettős, mert az angol támadó eltiltása csak a bajnokikra érvényes. Nagyobb baj, hogy nem egészséges Johan Mjällby sem, a svéd centerhalf még a tavalyi, Basel elleni BL-selejtezőn sérült meg, térdét meg is kellett operálni, s visszatérése majdnem egy évet vett igénybe. A bajnokin azonban kiújult a 32 éves védő problémája, így nagy kérdés, vállalni tudja-e a játékot.

"Folyamatosan éles fájdalmat éreztem a térdemben, azt kell mondanom, már komolyan elgondolkodom azon, érdemes-e folytatnom a játékot" - panaszkodott Mjällby, aki szerint injekciókkal vállalni tudná a játékot, de lehet, inkább teljesen egészséges labdarúgónak kellene pályára lépnie egy ilyen fontos mérkőzésen. Mjällby helyettese Stanislav Varga lehet. A nagy hiányzók között még egy válogatott középpályás található: John Hartson.