Vágólapra másolva!

Egy nappal a létfontosságú Bajnokok Ligája-selejtező előtt ismét némi visszásságra hívta fel a skót szurkolók és a Celtic Glasgow labdarúgócsapatának figyelmét egy helyi napilap. A The Herald egy teljes cikket szentelt az MTK bajnokcsapatának középpályására, Pisont Istvánra, kiemelve roma származásából adódó hátrányos helyzetét.

A lap szerint az MTK Hungária együttese most alakul, Egervári Sándor egy sereg új játékost szerződtetett, s szeretne komoly csapatot építeni, ám ez az építkezés inkább az olcsóságra épült. Legalábbis a nagyobb költségvetéssel rendelkező Celtichez képest.

A The Herald egyetlen játékost emelt ki a magyar bajnokcsapatból, Pisont Istvánt, akinek már van testközeli élménye a skót együttessel, hiszen négy évvel ezelőtt a Hapoel Tel-Aviv játékosaként szerepelt a Celtic ellen. Akkor a skótok 3-0-s összesítéssel léptek tovább. A 33 éves, 34-szeres válogatott középpályásról megemlítik, hogy pályafutása kilencedik együttesében szerepel, s egyike azon egymillió romának, akik Magyarországon élnek.

Dán bíró vezeti a BL-meccset

Az UEFA döntése értelmében a dán Kim Milton Nielsen dirigálja majd a Celtic elleni BL selejtezőt. A negyvenhárom éves játékvezető 1989 óta tagja a nemzetközi testületnek. Első hivatalos mérkőzése a Kuvait-Libanon válogatott találkozó volt. Nielsen eddigi pályafutása során több rangos rendezvényen bíráskodott már, többek között a két legutóbbi világbajnokságon Franciaországban és Koreában, valamint a hollandiai EB-n. Nielsen segítői szintén dán partjelzők, Larsen Jens és Jepsen Jörgen lesznek.



Az MTK részéről egyébként Kenyeres Imre pályaedző térképezte fel az ellenfelet, Egervári Sándor segítője a Manchester United, a Boca Juniors és az FBK Kaunas ellen is megnézte a skót gárdát, s szerzett videofelvételeket a Celticről. Egervári Sándor bizakodó a találkozó előtt, s akár a bravúrt sem tartja elképzelhetetlennek. "Ha fiatal játékosaink le tudják győzni félelmüket, akkor nagy hőstettet vihetnek véghez. Hiszem, hogy képesek leszünk erre" - mondta az MTK mestere.

Skót információk szerint több mint ezer vendégszurkoló érkezik majd a Puskás Ferenc-stadionba. A The Scotsman úgy tudja, Johan Mjällby is a csapattal tart, mert térdsérülése szépen javul. A klub orvosi stábja napok óta azon dolgozik, hogy a svéd védő harcképes legyen. A klub közleménye szerint Mjällby "egészséges, és csapatba állítható állapotban van". A másik sérült, John Hartson ugyan nem jön Budapestre, de csütörtöktől ismét edzésbe áll, így van rá esély, hogy a két hét múlva esedékes visszavágón szerephez jusson.