Vágólapra másolva!

A Celtic a Puskás-stadionban - képgaléria

Henrik Larssonék keddi érkezésük után kiosztottak pár autogramot a repülőtéren, majd azonnal a Puskás-stadionba rohantak, átöltöztek, és edzettek egy jót. A Celtic a hét végén Dunfermline-ben kínos 0-0-t játszott, a csapat honlapján a szurkolók fel is szólították az együttes edzőjét, Martin O'Neilt, hogy azonnal igazoljon pár sztárjátékost. Mások szerint ambíció nélkül focizott a gárda a skót futballrajton, ezért - mondják a szigetországi fanatikusok - mindenképpen nehéz derbi vár a Celticre Budapesten - ahová egyébként ezer drukker kísérte el a zöld-fehér együttest.

Persze a magyar oldal sem csattan ki az optimizmustól, kedden Egervári Sándor, az elmúlt magyar bajnokin vereséget szenvedő MTK vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy a Celtic a budapesti találkozó esélyese. Persze a világranglista kilencedik helyezettje ellen nem kell és nem is érdemes nagyképűsködni, de most minden magyar focidrukker arról álmodik, hogy 1995 után újra magyar csapatot láthatunk majd a BL főtábláján. Ehhez azonban le kell győzni a nem kevés sztárból összerakott skót bajnokot, akikről az [origo] készített is egy szép képgalériát.

S mi várható este? Olvasóink szavaztak, és "döntöttek": nagy pofont kapunk (1196 voks, 46,3%). Volt más vélemény is, úgymint: "Egyes, Larssonék sírva haza" - mondták 28 százaléknyian; "Béla még nem a régi" - így a húsz százalék; "Kettes, de majd idegenben" - vélekedik a kisebbség (5%).

Érdekesség egyébként, hogy a tavalyi UEFA-kupa-döntőben a glasgow-iak pontosan ugyanazzal a kezdőtizeneggyel léptek pályára, mint szerda este fognak az MTK ellen.

Bajnokok Ligája, második selejtezőkör, első mérkőzés:
MTK Hungária - Celtic Glasgow (skót)
Puskás Ferenc-stadion, 20.15 (tv: m1, 20.10)
vezeti: Kim Milton Nielsen (dán)
MTK: Végh - Molnár, Pusztai, Juhász, Füzi - Zavadszky, Halmai, Jezdimirovic, Rednic - Illés, Silva.
Celtic: Douglas - Mjällby, Balde, Valgaeren - Agathe, Petrov, Lennon, Lambert, Thompson - Sutton, Larsson.