Vágólapra másolva!

Vizesnégyes videó a mérkőzésről

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés
MTK Hungária FC - Celtic Glasgow (skót) 0-4 (0-2)
Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző
vezeti: Kim Milton Nielsen (dán)
gól: H. Larsson (17.), Agathe (36.), Petrov (70.), Sutton (91.)
sárga lap: Molnár (35.), Pusztai (90.), illetve Balde (42.)
MTK: Végh - Molnár (Pisont, 72.), Pusztai, Juhász, Füzi - Zavadszky, Halmai, Jezdimirovic (Torghelle, 24.), Rednic (Szabó O., 64.) - Illés, Silva.
Celtic: Douglas - Varga, Balde (Crainey, 81.), Valgaeren - Agathe (Sylla, 78.), Petrov (Millar, 78.), Lennon, Lambert, Thompson - Sutton, Larsson.

Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésen ismét a Puskás Ferenc Stadion adott otthont a magyar bajnok, ezúttal az MTK hazai találkozójának. A tavalyi zalaegerszegi diadalt fel-felelevenítve érkeztek a szurkolók is a létesítménybe, ahol ismét brit csapat, a skót Celtic Glasgow vendégszerepelt.

A találkozó előtt a vendégek menedzsere, Martin O'Neill sokáig gondolkodott, hogy bizalmat szavazzon-e Johan Mjällbynek. A védő térdproblémái ugyanis kiújultak, s bár edzője hosszasan vívódott, ám végül a szlovák Stanislav Vargának szavazott bizalmat. Az MTK részéről Egervári Sándor azt fejtegette, számukra a Pécs elleni, hazai kudarc már szombaton az öltözőben lezárult, s azóta csak erre a találkozóra koncentráltak.

Bátran kezdett az MTK labdarúgó-együttese, annak ellenére, hogy a skót gárda szemmel láthatóan magasabb, robosztusabb játékosokból állt. Egervári Sándor taktikája egyértelműen a sok, rövidpasszos játékra épült, a minimálisra csökkentve a fejjátékot. Ennek megfelelően Zavadszky az elején jó néhányszor megkeverte a jobbszélen Valgaerent.

Forrás: MTI
A második félidőben jött a hidegzuhany

A védelem közepén két fiatal játékos, a csatárból hátvéddé avanzsált Juhász Roland és a Haladás és Siófok érintésével az MTK-hoz érkező Pusztai Olivér hihetetlenül nehéz feladatot kapott Henrik Larsson és Chris Sutton személyében. A két világklasszis jószerével csak 17 percig bírta ki villanás nélkül, ekkor éppen a hazaiak középső védői hibáztak, s a svéd válogatott támadó okos emelésével a Celtic szerzett vezetést.

A gól nagyon megfogta az MTK-t, Egervári mester nem is várt sokáig, "lekapta" a pályáról Jezdimirovicot, s a védekező középpályás helyett a támadó Torghellét vitte pályára. A taktika ezzel annyiban módosult, hogy Zavadszky húzódott középre, s a Kispestről a nyáron igazolt cserejátékos kapta a hálás szerepet, hogy a jobbszélen "szórakozzon" Valgaerennel.

EgerváriSándor, az MTK FC vezetőedzője: "Egy álom szertefoszlott. A skótok többször is hibára kényszerítettek minket, míg mi képtelenek voltunk zavart kelteni a védelmükben. Az eredmény nem csak a Celtic jó játékának köszönhető, ugyanis rendkívül rossz napot fogtunk ki.
Martin O'Neill, a Celtic Glasgow menedzsere: "Természetesen nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. A találkozó előtt egy-két gólos győzelemnek is örültem volna. Az első találat után lélektani fölénybe kerültünk, majd a második gólt követően a játék irányítását is átvettük, s ellenfelünk már nem tudott újítani.




A 70. percben aztán Petrov, majd a 91. percben Sutton megadta a kegyelemdöfést. A látottak alapján nem vitás, több klasszisnyi különbség van a két gárda között, a cél az lehet, hogy a glasgow-i kirándulást komolyabb vereséggel ússza meg a magyar bajnok.