Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Premiershipben szereplő Chelsea legújabb szerzeménye, Adrian Mutu őrültnek tartja a klub orosz tulajdonosát, Roman Abramovicsot.

"Abramovics egy kicsit őrült, de én szeretem az ilyen embereket" - mondta a Parmától érkező támadó, aki 15,8 millió fontos átigazolásával minden idők legdrágább román futballistája lett. (A korábbi rekordot a nyáron az Ajax Amsterdamból az AS Romához szerződő Christian Chivu tartotta 18 millió euróval.)

A vezetők cserébe legalább 20 gólt várnak tőle idényenként. "Olaszországban a legnehezebb gólt szerezni, ő azonban az előző szezonban tizennyolcszor volt eredményes a Serie A-ban, így itt Angliában mindenképpen többre lehet képes" - fogalmazta meg elvárásait Mutuval kapcsolatban Claudio Ranieri, a Chelsea vezetőedzője.

Mutu öt évre írt alá a londoni klubhoz, s ezalatt 15 millió font üti majd a markát. A Chelsea a szezon előtti "nagybevásárlásra" eddig 74,3 millió fontot költött. Az új tulajdonos, a július elején érkezett Abramovics "uralkodása" alatt eddig az argentin Juan Sebastian Verónt (15 millióért a Manchester Unitedtől), Joe Cole-t (6,6, West Ham United), az ír Damien Duffot (17, Blackburn Rovers), Glen Johnsont (6, West Ham United), a kameruni Geremit (6,9, Real Madrid) és Wayne Bridge-t (7, Southampton) szerezte meg a klub.