Vágólapra másolva!
Mindkét UEFA-kupában érdekel magyar labdarúgócsapat megérkezett a csütörtöki találkozó színhelyére. A Ferencvárosnál meglepetést keltett, hogy elutazott Máltára Tököli Attila is, aki egyébként nem léphet pályára, hiszen klubja nem nevezte. A Debrecen Litvániában edz, Szentes Lázár számíthat Sumudicára és Flavio Pimre, miután mindkettejük vízumproblémája megoldódott.

Bajnokok Ligája-selejtező:
A Celtic a Puskás-stadionban - képgaléria

Ugyanolyan kánikulai időjárás fogadta a Ferencváros labdarúgócsapatát Máltán, mint amilyenben itthon is része volt az utóbbi napokban Garami József legénységének. A gárda délelőtt fél tízkor landolt a szigetországban, s a Birkirkara elleni, csütörtöki UEFA-kupa selejtező időpontjában ma este is edzés vár Geráékra.

A keret az utolsó pillanatban kiegészült a fiatal Takács Ákossal, aki Kiss György lábsérülése miatt biztonsági tartalékként utazik a többiekkel. A csapat hivatalos honlapja szerint Kiss a keddi edzésen sérült meg, egyelőre húzza a lábát, de mindenképpen játszani szeretne. Ami érdekesség: a csapattal tartott Tököli Attila, aki papíron ugyan a Ferencváros játékosa, de távozási szándékát egyelőre nem másította meg. A csatár annak ellenére a többiekkel együtt utazott Máltára, hogy a Ferencváros nem nevezte őt az UEFA-kupába, azaz ha akarna, sem léphetne pályára.

A mérkőzés csütörtökön, 19.45-kor kezdődik, a találkozót az ír Paul McKeon vezeti.

Döntetlen Lettországban
Az UEFA-kupa szerdai mérkőzésen a lengyel Wisla Plock együttese idegenben döntetlent ért
el a lett Ventspils ellen.
Eredmény:
Ventspils (lett) - Wisla Plock (lengyel) 1-1 (0-1).


"Az Ekranas nagyon fiatal csapat, amelyben csak a kapus, egy védő és egy csatár tartozik az idősebb generációhoz, a többiek közül kilencen az olimpiai válogatott tagjai. A litván ellenfél kemény, gyors futballt játszik, Magyarországon nincs hozzá hasonló stílusú csapat, ezért a legfontosabb feladat a gyors embereik semlegesítése lesz. Szeretnénk olyan eredményt elérni, ami a debreceni visszavágóval együtt nekünk ad nagyobb esélyt a selejtezőből való továbbjutásra" - nyilatkozta Szentes Lázár vezetőedző a DVSC honlapjának.

Szentes hozzátette, a kezdőcsapatot a mérkőzés előtt jelöli ki. Ami biztos, Szatmári Csaba, Balogh János, Balog Zsolt, Máté Péter és Szabó János sérülés miatt nem lehet ott a mérkőzésen, ám Marius Sumudica és Flavio Pim vízumproblémái szerencsésen megoldódtak. A DVSC-MegaForce csapatához hasonlóan a litván FK Ekranas gárdája is negyedszer indulhat rangos nemzetközi kupában, eddigi három szereplésük alkalmával mindig búcsúztak is az első fordulóban.

A találkozó csütörtökön 17 órakor kezdődik Panevezysben, a játékvezető a belga Peter Vervecken lesz.

[origo]