Vágólapra másolva!
Kihirdette Szlovénia ellen készülő 20-as keretét Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a Lettország (szeptember 10.) és a Lengyelország (október 11.) elleni Európa-bajnoki selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzést megelőzően sem változtatott lényegesen az elmúlt időben megszokott névsoron. Csak egy olyan futballista kapott meghívót, aki még nem szerepelt Gellei Imre csapatában, ám Kovács Zoltán is volt már válogatott.

Kapusok:
Király Gábor (Hertha BSC), Végh Zoltán (MTK FC)

Védők:
Bódog Tamás (FSV Mainz), Dragóner Attila (Ferencváros), Fehér Csaba (NAC Breda), Juhár Tamás (Újpest FC), Lőw Zsolt (Energie Cottbus), Szekeres Tamás (Debreceni VSC-MegaForce), Urbán Flórián (Újpest FC)

Középpályások:
Böőr Zoltán (Debreceni VSC-MegaForce), Dárdai Pál (Hertha BSC), Füzi Ákos (MTK FC), Lendvai Miklós (Charleroi), Lipcsei Péter (Ferencváros), Lisztes Krisztián (Werder Bremen)

Csatárok:
Fehér Miklós (Benfica), Kenesei Krisztián (Zalaegerszegi TE), Kovács Zoltán (Újpest FC), Szabics Imre (Stuttgart), Gera Zoltán (Ferencváros)

Biztonsági tartalékok:
Babos Gábor (NAC Breda), Farkas Balázs (Újpest FC), Miriuta László (Győri ETO), Zavadszky Gábor (MTK FC)

A szakvezető a mlsz.hu oldalnak elmondta: továbbra sem számíthat az edzéseket még csak a közelmúltban elkezdő Pető Tamásra (NAC Breda), és egyelőre csak találgathatja azt is, hogy mikor futballozik majd újra a fél évvel ezelőtt súlyosan megsérült Gyepes Gábor (Ferencváros). Nem tagja a keretnek az egyébként már többször számításba vett Tokody Tibor (Újpest), Tóth Norbert (Panioniosz), Kabát Péter (Kdrnten) és Bodnár László (Dinamo Kijev), akiktől azt várja Gellei Imre, hogy stabilizálják helyüket új (vagy régi) klubjukban. Ezt már megtette Korolovszky Gábor (Omonia Nicosia) és Sebők József (AEL Limasszol), a két ciprusi légiós azonban most nem kapott meghívót.

Az egyetlen lényeges változás a keretben a korábbiakhoz képest, hogy a szövetségi kapitány először hívta meg csapatába Kovács Zoltánt, az Újpest csatárát. A kitűnő formában lévő támadó egyébként
volt már válogatott (13 mérkőzésen 2 gólt szerzett 1997 és 1999 között), de Gelleinél most először bizonyíthat majd. A kapitány jól ismeri a játékost, hiszen tíz esztendővel ezelőtt az MTK vezetőedzőjeként ő küldte pályára először NB I-es csapatban.

A felkészülésről Gellei Imre elmondta, hogy stábja segítségével igyekszik majd feledtetni a játékosokkal a magyar bajnokságot beárnyékoló eseményeket. Úgy véli, nagy szükség lesz a jó pszichikai felkészítésre, mert a hazai labdarúgást körülvevő hangulat tovább romlott, a körülmények egyre kevésbé szolgálják a válogatott játékosok számára elengedhetetlen nyugodt munkát.

Az sem könnyíti meg a válogatott felkészülését, hogy igen zsúfolt program közepette kell összeállnia. A hazai játékosok nagy része Bajnokok Ligája- vagy UEFA-kupa selejtezőn szerepelt a hét közben. majd pedig Magyar Kupa-találkozókon lép pályára a hét végén. A külföldiek között akad olyan is, aki vasárnap, sőt hétfőn játszik bajnoki mérkőzést a klubcsapatával, így a vasárnap délelőtti találkozó után folyamatosan érkeznek majd a futballisták a hévízi edzőtáborba, mi több, Bódog Tamás (Mainz) csak kedden, Muraszombatban csatlakozik a kerethez.

Gellei Imre bízik abban, hogy a határhoz közeli Muraszombatba sok drukker kíséri el a csapatot. A kapitány biztos abban, hogy a magyaroknak fenntartott hatszáz belépőjegy gazdára talál, azokat 3200 forintért az IBUSZ-irodákban lehet megvásárolni.

A válogatott javítani szeretne az eddigi ötvenszázalékos mérlegen a harmadik (első idegenbeli) magyar-szlovén összecsapásán. Az első találkozón, 1994-ben Szombathelyen 1-0-ra a vendégek nyertek, 1998-ban azonban a magyar csapat győzött Zalaegerszegen 2-1-re.

A keret vasárnap találkozik a Puskás Ferenc-stadionban (kivéve a Hévízen csatlakozó zalaegerszegi Kenesei Krisztiánt) kiegészülve a szombat este hazaérkező Lisztes Krisztiánnal és Szabics Imrével. Lendvai Miklós, Dárdai Pál és Király Gábor vasárnap Hévízen csatlakozik a csapathoz, késő estére várható Lőw Zsolt és Fehér Csaba. Fehér Miklós hétfő reggel érkezik majd meg.

A felnőtt együttes a keddi ebédet követően Muraszombatba buszozik, ahol 18 órától lesz edzés a másnapi mérkőzés helyszínén. A tréning után hirdeti ki kezdőcsapatát Gellei Imre szövetségi kapitány.

A mérkőzés 20-án - Magyarország nemzeti ünnepén,(s nem mellesleg a Puskás Ferenc-stadion, az egykori a Népstadion avatásának 50. évfordulóján) - 17 órakor kezdődik. A találkozót az osztrák Wolfgang Sowa vezeti. Érdekesség, hogy 1999. augusztus 18-án és és 2002. november 20-án is ő dirigálta a magyar-moldovai találkozót. Mindkét összecsapás 1-1-es eredménnyel zárult. A találkozót a Magyar Televízió és a Petőfi Rádió élőben közvetíti.