Vágólapra másolva!
Akárcsak az elmúlt években, most is az a legnagyobb kérdés a Premiership rajtja előtt, megtörik-e a Manchester United és az Arsenal FC sikermonopóliumát. Az elmúlt öt szezonban csak egyszer fordult elő, hogy nem ez a két csapat végzett az első két helyen, és bár trónkövetelők minden esztendőben akadtak, egyikük sem tudott tartósan a két sztárklub elé vagy akár közé kerülni. Jelöltként a Newcastle Unitedet, a Chelsea FC-t vagy a Liverpool FC-t említhetjük, a közvélemény ismét a Vörös Ördögök és az Ágyúsok versengését várja.

Amikor 2002-ben az Arsenal FC duplázni tudott, sokan azt gondolták az angol futballszurkolók közül, hogy a korábbi Manchester United-dominanciát a londoniak egyeduralma váltja majd fel. Sir Alex Ferguson együttesének azonban sikerült visszahódítania az aranyérmet, ráadásul úgy, hogy tulajdonképpen csak egy új játékost igazolt a bajnokság előtt - igaz, a középhátvéd Rio Ferdinand érkezése nagyon sokat számított, hiszen vele jelentősen feljavult a MU leggyengébbnek tartott csapatrésze, a hátsó alakzat. Ugyanakkor Ferguson a korábbi hagyományoknak megfelelően ismét beépített egy saját nevelésű ifjoncot a csapatba John O'Shea személyében, vagyis ismét bizonyságát adta, hogy a klub sikere nem csak a megfelelő igazolásokban rejlik.

Ez a trend a most kezdődő pontvadászatban is folytatódhat, mert bár a Vörös Ördögök öt új labdarúgót is szerződtettek, egyikükről sem mondható el, hogy világklasszisként érkezne a klubhoz (a sokáig biztos szerzeménynek tűnő Ronaldinhóról ugyanis lecsúszott a klub), és biztos helye lesz a kezdő tizenegyben. A fiatal francia csatárra, David Bellionra szinte bizonyosan csak kiegészítő szerep vár, a kameruni középpályás, Eric-Daniel Djemba-Djembával is inkább hosszú távon tervez a vezetés (a manchesteriek szerint a jövőben ő lehet Roy Keane utódja), akárcsak az ifjú portugál Cristiano Ronaldóval. Talán egyedül az amerikai portás, Tim Howard, esetleg a brazil Kléberson lehet az, aki már a bajnoki rajton is a kezdő csapatban kap helyet.

Mindez egyben azt jelenti, hogy a MU szinte teljesen az előző idényben látott gárdával vág neki a Premiershipnek, azonban van egy hatalmas különbség: David Beckham immár nincsen az egyesületnél. A középpályást tulajdonképpen potom összegért adták el a Real Madridnak, ám Ferguson úgy érezte, hogy a Spice Boy az utóbbi időben túlságosan keveset foglalkozott a futballal, és túl sokat az imázsával. Érdekesség, hogy Becks az előző szezonban a legnagyobb rangadók egyikén sem volt kezdő, csak a Liverpool FC elleni hazai derbin kapott 24 percet, vagyis a MU nélküle is megállta a helyét.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a nyári amerikai túrán, ahol a csapatnak olyan ellenfelei voltak, mint az FC Barcelona, a Juventus FC vagy a Celtic FC, a manchesteriek mindegyik mérkőzésüket megnyerték, akkor bízvást állítható, hogy Beckham távozása nem jelent pótolhatatlan veszteséget.