Vágólapra másolva!
Kisebb sérülése miatt klubcsapata, az Academica Coimbra Sporting elleni bajnokiját kihagyta, és a magyar U21-es válogatott szlovéniai fellépésén sem vehet részt Buzsáky Ákos. A 21 éves középpályást az FC Porto nyáron adta kölcsön a coimbrai együttesnek, a játékost új klubjában eddig eltöltött időszakáról és terveiről kérdeztük.

"Sajnos két hete megsérültem, s még kell egy hét, hogy tökéletesen utolérjem magam" - mondta Buzsáky. "Így nem játszhattam a nyitófordulóban, a Sporting elleni meccsen, amelyet balszerencsésen, egy 93. percben kapott góllal veszítettünk el. Fájdalmas volt kívülről nézni az egyébként jó hangulatú meccset, mint ahogy sajnálom, hogy nem lehetek ott az U21-es válogatottban sem Szlovénia ellen."

"Ez ügyben beszéltem Róth Antallal, aki szintén úgy gondolta, számomra jelenleg az a legfontosabb, hogy stabilizáljam a helyem az Academicában. Minderre jó esélyem van, hiszen klubedzőm, Artur Jorge, aki BEK-et nyert az FC Portóval, majd a Paris Saint Germain és a portugál válogatott szövetségi kapitánya is volt, kereken megmondta, állandó csapattagként számol velem. Persze, tudom, be is kell bizonyítanom, hogy méltó vagyok a bizalmára, ezért aztán alig várom, hogy végre pályára léphessek. Ha minden jól megy, erre már a jövő hét végén sor kerül."

Bánki József