Vágólapra másolva!
Mark Bosnich, a Chelsea labdarúgócsapatának korábbi kapusa elismerte, hogy rendszeresen fogyasztott kokaint. Az ausztrál válogatott hálóőrről november elején derült ki, hogy kábítószeres, januárban a klub fel is bontotta szerződését.

"Hetente körülbelül ötezer dollárért vásároltam drogot. Két héttel ezelőtt azonban abbahagytam: lezárult egy korszak, s ma már kijelenthetem: ismét teljesen tiszta vagyok" - - mondta az ausztrál hálóőr az egyik angol lapnak.

Frank Farina szövetségi kapitány szerint a kapus visszatérhet a válogatottba, ha sikerül túljutnia a személyes válságán: "Nyitva áll előtte a kapu."

Bosnich-ról november elején derült ki, hogy tesztje pozitív eredményt hozott, és kokain jelenlétét mutatta ki a szervezetében. Röviddel később depresszió miatt kórházi kezelésre is szorult, majd hamarosan megvonták heti 40 ezer fontos fizetését, s a klub január 7-én felbontotta szerződését.

Az FA december 27-én függesztette fel a játékjogát, az indoklás szerint a "sportág hírnevének csorbításáért". A néhány éve még a világ élvonalába tartozó kapus 2001. november 18-án védett utoljára a londoni együttesben a gólnélküli döntetlennel zárult, Everton elleni idegenbeli bajnokin.