Vágólapra másolva!
A szerdai, 2-1-s szlovén győzelemmel végződött muraszombati mérkőzésen három és fél év után húzhatta fel újra a magyar válogatott mezét Kovács Zoltán. Az újpesti támadó elmondta: örült, hogy jól játszott a magyar együttes, s ő maga végre elmozdult a bűvös 13-as válogatottsági számról, ellenben sajnálja a vereséget, amit elkerülhetőnek tartott.

- Elégedett a több mint félórás lehetőséggel? - kérdeztük Kovácstól.
- Természetesen igen, bár eredetileg úgy volt, hogy már a szünetben beállok, ám Gellei Imre segítője szólt, hogy Kenesei Krisztián még kap tíz percet. A legfontosabb, hogy három és fél év után újra felhúzhattam a nemzeti 11 dresszét.

- Önmaga, és a magyar csapat játékát milyennek értékeli?
- A csapat szerintem jól játszott, több helyzetet is kidolgoztunk, kár, hogy ezek kimaradtak, ezért is sajnálom az elkerülhető vereséget. Nekem is volt egy ballábas lövésem, amit sajnálok, hogy nem ment be, de összességében azt hiszem, nem kell szégyenkeznünk.

- Pályára lépése után gyorsan sikerült felvennie a ritmust?
- Inkább úgy mondanám, hogy fokozatosan, hiszen azért olykor akadozott az összjáték, mivel a válogatottnál más rendszerben futballoztunk, mint Újpesten.

- A kapitány bíztatta, hogy a jövőben is meghívja?
- Nagy örömömre igen, ezek után erősen bizakodom, hogy az őszi Eb-selejtezőkre is meghívást kapok. Bevallom, megnyugtató, hogy végre elmozdultam a bűvös 13-as számról, elvégre a szlovéniai fellépésig pontosan annyit voltam válogatott.

Bánki József