Vágólapra másolva!
Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a tabellát vezető Pécs és a második helyen álló Újpest vasárnapi bajnokija. A remekül rajtoló baranyai együttes ezúttal egy tüzes lila-fehér alakulatra számíthat, mivel a fővárosiak a múlt héten Nagyberkiben kiestek a kupából, így minden figyelmükkel a bajnokságra koncentrálnak.

Mindez kiderül Mezey György szavaiból is, aki nem csupán saját csapatáról, hanem a hét végi az ellenfélről is elmondta a véleményét. "A pécsiek MTK elleni sikerét a helyszínen láttam, s bizony jól és kultúráltan játszott Nagy Tamás csapata" - kezdte a rutinos szakember. "Elismerésre és tiszteletre méltó fiatal kollégám munkája, ráadásul a tanítványom is volt, s ilyenkor azért az ember a szokottnál is nagyobb szeretettel kíséri figyelemmel az illető tevékenységét."

Kérdésünkre, miszerint a remek rajt okán egy belelkesedett, avagy inkább kivárásra apelláló Pécsre számít, Mezey György így reagált: "Mind a kettőre, hiszen a fiatal pécsi együttes nyilván vérszemet kapott a jó bajnoki rajttól, de biztos, hogy a feltehetően szép számú közönség előtt jókora drukk is lesz bennük."

A lila.-fehérek vezetőedzője saját csapatáról ezt mondta: "Pécsett elvárom a csapattól, hogy maximális koncentrálással, fegyelmezett, ugyanakkor bátor játékkal feledtesse a múlt heti kupakudarcot. Noha még nekem is idő kell, hogy teljesen kiismerjem a játékosokat, annyit azonban nyugodtan kijelenthetek, amennyiben a hozzáállással nincs gond, jó eredményt érhetünk el Pécsett. Jelenleg Szanyó és Tokody sérüléssel bajlódik, öröm viszont, hogy Urbán felépült, az ő rutinjára ugyanis nagy szüksége van a védelmünknek."

Bánki József