Vágólapra másolva!
Vasárnap a Middlesbrough-Arsenal mérkőzéssel fejeződött be az angol labdarúgó-bajnokság második fordulója, hétfőn pedig a Blackburn-ManCity összecsapással máris megkezdődött a harmadik kör. Kevin Keegan csapata fordulatos összecsapáson 3-2-re győzött az Ewood Parkban, így átvette a vezetést a tabellán.

Nagyszerűen kezdte az összecsapást a City, hiszen a Bayern Münchentől a nyáron szerződtetett védő-középpályás, Michael Tarnat már a negyedik percben Friedel kapujába bombázott egy - a hazai kaputól közel 40 méterre megítélt - szabadrúgást.

Ezután erőteljes offenzívába kezdett a Souness-gárda, egyenlítenie azonban csak egy öngólt követően sikerült: egy baloldali szögletet követően Sinclair Seaman kezei közül csúsztatott saját kapujába.

A második játékrészben Barton révén ismét megszerezte a vezetést a vendégcsapat, azonban a Rovers a Tarnathoz hasonlóan nyáron érkező olasz védő, Lorenzo Amoruso révén újfent egalizált. Ezt követőn egyre nagyobb fölénybe kerültek hazaiak, a City csak a védekezésre koncentrált, és úgy tűnt, begyötri a három pontot jelentő gólt a Blackburn.

A 87. perc azonban váratlan fordulatot hozott: egy kétségbeesetten kivágott labdára az addig nem sokat mutató Anelka rajtolt, lefutotta védőjét, majd szinte az alapvonalról, lehetetlen szögből, jobb külsővel Friedel lábai között a bal alsó sarokba gurított. A hátralévő időben mindent megtett a harmadik egyenlítésért a Rovers, azonban Andy Cole-éknak nem sikerült újabb gólt szerezniük.

Váratlan, de megérdemelt győzelmükkel három forduló után is veretlenek a Kékek, és átvették a vezetést a tabellán.

Premiership, 3. forduló:
Blackburn Rovers - Manchester City 2-3 (1-1)
gól:
Sinclair (44., öngól), Amoruso (61.), illetve Tarnat (4.), Barton (59.), Anelka (87.)