Vágólapra másolva!
Két magyar légiós klubja is lemaradt a Bajnokok Ligája főtáblájáról: Rabóczki Balázs együttese, az FC Köbenhavn a skót Glasgow Rangers, míg Fehér Miklós csapata, a portugál Porto az olasz Lazióval szemben maradt alul szerda este. Az MTK egy másik skót, a Celtic ellen búcsúzott, Füzi Ákos a skóciai élményeiről mesélt.

A skóciai 1-1 után a koppenhágai visszavágón hatalmas küzdelemben alulmaradt Rabóczki Balázs csapata, az FC Köbenhavn a Rangers együttesével szemben a BL selejtezőjének visszavágóján, így a magyar kapus klubja az UEFA-kupában folytathatja szereplését. A szerdai esti kupacsata egyébként a 87. percben dőlt el, amikor a skót bajnok grúz csatára, Sota Arvelaedze közelről a hálóba bombázta a Rangers BL-főtáblára kerülését jelentő gólt. Rabóczki felidézte a 90 percet, továbbá arról is beszélt, hogy szívesen találkozna az UEFA-kupában magyar csapatokkal, de nem csak ezért szurkol az MTK mellett az FTC és a DVSC sikeréért.

"Vitathatatlan, hogy a Rangers az európai topnívót képviseli, így nem olyan nagy tragédia a kiesésünk, mindenesetre egy álommal szegényebbek lettünk" - kezdte Rabóczki a koppenhágai BL-visszavágó felidézését. "Az első félidőben jól játszottunk, a szünet után nem sokkal azonban a skótok 11-esből vezetést szereztek, amit vért izzadva, a 83. percben egyenlítettünk ki, s amennyiben ez marad az eredmény, hosszabbítás következik. A hajrában, a 87. percben azonban egy buta figyelmetlenségből, amikor is megelőzték a csapatkapitányunkat, a Rangers megszerezte a győztes gólt, ezzel pedig minden eldőlt."

"Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy a Rangers a második félidőben túljátszott minket a középpályán, igazán szépen futballoztak, és semmiképpen sem a brit stílusjegyeket hordozták magukon. A stadionban fantasztikus hangulat uralkodott, nagy élmény volt számomra ez a 90 perc még akkor is, ha nem sikerült továbbjutnunk" - tette hozzá a magyar kapus.

Közbevetésünkre, hogy szívesen találkozna-e az UEFA-kupában magyar csapatokkal, Rabóczki azonnal rávágta: "De még mennyire! Ez óriási kuriózum lenne számomra is. Az MTK-n kívül nagyon szorítok a Fradiért és a Debrecenért is, hiszen a magyar labdarúgásnak is nagy szüksége lenne a sikerre. Bízom abban, hogy három magyar csapat is érdekelt lesz az UEFA-kupában, aztán ha összekerülünk, kérdés: honfitársaim is örülnének-e, hogy velünk sorsolják össze őket."

Bánki József