Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-győztes AC Milan fennállása során negyedszer hódította el az Európai Szuperkupát, miután a monte-carlói mérkőzésen egygólos győzelmet aratott az UEFA-kupa-címvédő Porto ellen.

Európai Szuperkupa:
AC Milan (olasz) - FC Porto (portugál) 1-0 (1-0)
Monte-Carlo, 12 ezer néző
vezette: Barber (angol)
AC Milan: Dida - Simic, Nesta, Maldini, Pancaro - Rui Costa (Cafú, 85.), Gattuso, Pirlo, Seedorf (Ambrosini, 70.) - Sevcsenko (Rivaldo, 76.), Inzaghi
FC Porto: Vítor Baia - Ferreira, Jorge Costa, Carvalho, Ricardo Costa - Costinha (Bosingwa, 68.), Deco, Maniche, Alejnyicsev (Fernandes, 76.) - Derlei, McCarthy (Jankauskas, 60.)
gól: Sevcsenko (10.)
sárga lap: Seedorf (18.), Pirlo (82.), Fernandes (85.), Maniche (93.)

10. perc: Rui Costa ívelt középre jobb oldalról, s az érkező Sevcsenko 7 méterről a kapuba fejelt (1-0).

28. perc: Sevcsenko beadása után Seedorf 20 méterről lövésre vállalkozott, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát.

33. perc: lendületes kontratámadás során Sevcsenko Inzaghihoz passzolt, aki nagy helyzetben 12 méterről mellé lőtt.

39. perc: az első említésre méltó portugál akció végén Alejnyicsev bombázott 17 méterről a léc fölé.

47. perc: Maniche balról emelt középre, de rosszul találta el a labdát, amely a lécet érintve hullott a kapu mögé.

58. perc: Sevcsenko cselezgetett az ötös jobb sarkánál, majd középre emelt, Inzaghi viszont közelről a kapu fölé bólintott.

67. perc: Maniche lövése Nestáról az őrizetlenül hagyott Jankauskas elé pattant, de ő 8 méterre a kaputól a labda helyett a levegőt találta el.

73. perc: Inzaghi vett át egy beadást a tizenhatoson belül, amikor Ricardo Costa fellökte őt. Barber azonban 11-es helyett továbbot intett.

79. perc: Derlei 15 méterről magasra felugorva, gyönyörű mozdulattal lőtt, s alig tévesztette el a kaput.

A klasszis megoldásokat, lendületes kontratámadásokat bemutató AC Milan megérdemelten nyerte a találkozót, hiszen a 90 perc nagy részében mezőnyfölényben játszott, és több veszélyes gólhelyzetet alakított ki, mint ellenfele.