Vágólapra másolva!
Péntek délután a monacói Grimaldi Forumban az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megtartotta újabb sorsolását, amelyen ezúttal az UEFA-kupa első fordulója került terítékre. A még versenyben lévő három magyar csapat közül a legszerencsésebb az MTK és a Debrecen volt, a kékek a horvát Dinamo Zagrebet, a hajdúságiak pedig a Varteks Varasdint kapták. A Fradi ellenfele a dán FC Köbenhavn, Rabóczki Balázs együttese lesz.

Az UEFA-kupa 2003-2004-es menetrendje

Nagy szerencséje volt az MTK együttesének, amely a Celtic után nem kapott sztárcsapatot. Egervári Sándor együttese a Barcelona (spanyol), Kaiserslautern (német), Udinese (olasz), Blackburn Rovers (angol) Panioniosz (görög), Levszki Szófia (bolgár), Hearts (skót), Dinamo Zagreb (horvát) választékból a horvát bajnokot kapta. Azt az együttest, amely az utóbbi években már szinte "hazajár" a Hungária körútra.

A Ferencváros is elkerülte a nagyágyúkat, így az angol Liverpoolt, a német Herthát, a cseh Slavia Prahát és a spanyol Villarrealt, ellenben megkapta az a FC Köbenhavnt (Rabóczki Balázs együttesét), amely a Bajnokok Ligája selejtezőjében majdnem kiverte a skót Rangerst.

Jól járt a Debrecen is, amely elkerülte az AS Roma (olasz), a Bordeaux (francia), a Szpartak Moszkva (orosz), a Hamburg (német) és a Manchester City (angol) együttesét, s a horvát-magyar "barátság" jegyében a Varteks Varasdinnal került szembe.

Az UEFA-kupa első körében 96 csapat lesz érdekelt, többek között olyan nagyágyúk, mint a spanyol Barcelona, az angol Liverpool vagy a német Borussia Dortmund. A mérkőzéseket szeptember 24-én és október 15-én kell lejátszani.

Az UEFA egyébként továbbra is fenntartja az Izraelt sújtó határozatát, amely szerint biztonsági okokból nemzetközi mérkőzéseken az ország csapatai nem játszhatnak odahaza. A határozat már több mint két éve van érvényben a közel-keleti háborús helyzet, az ismétlődő izraeli robbantásos merényletek miatt. Ennek következtében a mostani sorsolás három érintett csapata, a Maccabi Haifa, a Hapoel Ramat-Gan és a Hapoel Tel-Aviv is idegenbe kényszerül majd. A legutolsó mérkőzés, amit Izraelben rendeztek meg, a 2001. októberi világbajnoki selejtező volt Ausztriával.