Vágólapra másolva!
Merőben szokatlan módon vasárnap és hétfőn rendezik a labdarúgó Arany Ászok Liga 5. fordulóját, s a legnagyobb érdeklődéssel várt Újpest-Ferencváros találkozóra a jövő hét első napjáig kell várni. A forduló rangadóját azonban Sopronban játsszák, ahol a harmadik helyen álló hazaiaknál a listavezető Pécs vendégeskedik.

Mind a pécsi, mind a soproni együttes a lehető legjobb összeállításában léphet pályára, a Matávnál Bagoly letöltötte eltiltását, Pécsett felépült a sérüléssel bajlódó Sketiani, Kulcsár, Gaál trió.

A tabella második helyén álló Balaton FC Székesfehérvárra ruccan át, s bár a Csertői Aurél vezette gárda győzelemre készül, ezúttal inkább a Videoton a párharc esélyese. Siófokon Hegedűs talpszalag-sérülés miatt nem játszhat, de László is meghúzódott hétvégén, játéka erősen kérdéses. Virág sárga lapjai miatt nem léphet pályára, míg Usvat rúgást kapott a combjára, a héten csupán könnyített edzést végzett. Sipeki és Soós műtét után lábadozik. A Videotonnál Csank János ráncain segíthet Dvéri és Pantic visszatérése.

Hosszú hónapok után ismét bajnokit tudott nyerni a Győr, ám Varga Zoltánék ezúttal a Hungária körúton teszik tiszteletüket. A vendégeknél mindenki egészséges, visszatért már a pályára az Ausztráliából igazolt középpályás, Zöld Zoltán is, aki keresztszalag-szakadás és porcműtét miatt nem bizonyíthatott még új csapata színeiben. A kék-fehéreknél Elek hiányzik, az elszántsággal viszont várhatóan nem lesz gond, hiszen a címvédő elveszítette legutóbbi 5 találkozóját (3 BL-selejtező és 2 bajnoki).

Otthon még veretlen a Békéscsaba, amely az idegenben nem túl acélos, edzői poszton is zűrös Haladást fogadja. A viharsarkiaknál Megyesi, Paróczai, Ursz és Brlázs sérült, de nem teljesen egészséges Faragó sem, márpedig a csatár góljaira nagy szükség lehet. A szombathelyi gárdában Kincses és Némethy el sem utazik a csapattal, Czeglédi eltiltása viszont lejárt.

A gárdát Détári Lajos lemondását követően a Gujdár Sándor, Hegedűs Péter, Artner Tamás trió irányítja, a tulajdonos reméli, már a hét végi eredmény bizonyítja, a siker nem Döme-függő a Haladásnál.

A tökutolsó Zalaegerszeg Debrecenbe látogat, ahol bizony nehéz dolga lesz Bozsik Péter tanítványainak. Az analízisek szerint most kell jönnie a feltámadásnak, utoljára ugyanis két éve kezdte ilyen gyengén a ZTE a bajnokságot, akkor a szezon végén bajnokok lettek Csókáék. Molnár Balázs visszatér, Csókát viszont legutóbb kiállították, így rá nem számíthat a szakvezetés. Akad eltiltott a Loki részéről is, Szekeres szintén piros lapjáért bűnhődik. Vincze Gábor felépült, talán Sándor Tamás is bevethető lesz.

[origo]