Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga ötödik fordulójának nyitómérkőzésén a Békéscsaba otthon 2-2-es döntetlent játszott a Haladással. A Zalaegerszeg Debrecenben súlyos vereséget szenvedett, így nem is meglepő, hogy a mérkőzés után Farkas Imre, a ZTE vezetőségének a tagja elmondta: a vereség és a nulla pont miatt Bozsik Pétert elküldik a klubtól. A Sopron 3-1-re legyőzte az éllovas Pécset, s élre állt a táblázaton, míg a Győrt 4-1-re verő MTK a második helyre jött fel. A Videoton 2-1-re győzött a Balaton ellen, érdekesség, hogy mindhárom gól tizenegyesből született. Az Újpest-Fradi csúcsrangadót hétfő este rendezik.

Arany Ászok Liga, 5. forduló:
Békéscsabai Előre FC - Lombard FC Haladás 2-2 (2-1)
Békéscsaba, 4000 néző
vezette: Hajdó
Békéscsaba: Simunic - Schindler, Vilotic, Udvari, Bujáki - Kovács N. (Tóth Gy., 78.), Bánföldi (Simon, 68.), Kovács B., Vincze Z. - Faragó, Javrujan.
Haladás: Balogh - Farkas, Lőrincz, Seper, Farkas A. - Szabó Z. (Kaj, 82.), Jagodics, Somfalvi (Horváth R., 72.), Szűcs (Nagy S., 89.), Tóth P. - Tüske.
gól: Kovács B. (25.), Faragó (30.), illetve Tóth P. (17. - 11-esből), Tüske (53.)
kiállítás: Faragó (90.), illetve Seper (70.)
sárga lap: Udvari (13.), illetve Farkas V. (5.), Tóth P. (36.), Seper (63., 70.), Somfalvi (69.)

4. perc: Szabó Z. 22 méteres szabadrúgása a kapu jobb oldala felé tartott, e Simunic megfogta a labdát.

11. perc: Bánföldi cselezgetett 20 méterre a vendégek kapuja előtt, majd övésre szánta el magát, a kapu jobb oldala felé tartó labdát Balogh szögletre tolta.

14. perc: Kovács Norbert futtából, 11 méterről fölé lőtt.

17. perc: Tüske a 16-oson belül cselezgetett, Udvari felvágta, amiért jogos 11-est ítélt a játékvezető. A büntetőt Tóth Péter a kapu jobb oldalába lőtte (0-1).

22. perc: Vincze Zoltán 24 méteres lövését hárította Balogh.

25. perc: Javrujan visszalőtt labdáját Kovács Béla 11 méterről lőtte a kapu bal felső sarkába (1-1).

30. perc: Vincze jobb oldali szöglete után Faragó 8 méterről úgy bólintott a kapuba, hogy a labda a felső lécet súrolta (2-1).

44. perc: Kovács Béla 22 méteres szabadrúgását a jobb sarok előtt fogta meg a szombathelyi kapus.

49. perc: Szabó Zoltán 10 méterről leadott lövése Bujákiról pattant szögletre.

53. perc: Somfalvi a kezdőkörből Tüske elé tálalt, aki 12 méterről, éles szögből a kapu jobb alsó sarkába lőtt (2-2).

63. perc: Vincze Zoltán 20 méteres szabadrúgása a felső lécről pattant vissza a mezőnybe.

70. perc: Seper sérülést szimulált, amiért sárga lapot kapott, de mivel ilyen kártyája már volt, villant a piros is.

80. perc: Faragó 8 méterről, senkitől sem zavartatva fejelt kapu fölé.

90. perc: Faragó nyújtott lábbal repült Balogh kapus felé, a játékvezető veszélyeztetés miatt piros lapot adott a csabai támadónak.

Az első negyedórában "fogást keresett" mindkét csapat a másikon, de nem nagyon talált, majd egyre iramosabb és élvezetesebb lett a találkozó. A vendégek egy jogos büntetőből megszerezték a vezetést, ám az is tény, hogy a békéscsabai védő, Udvari olyan szituációban szabálytalankodott, amikor nem illet volna egy profi labdarúgónak. A folytatásban nagyobb sebességbe kapcsolt a Békéscsaba, beszorította ellenfelét, s két látványos góllal a maga javára fordította a találkozót.

A szünet után a hazai szurkolók még több gólt vártak volna a Békéscsabától, ennek ellenére a viharsarkiak beálltak védekezni, és igyekeztek lassítani és széttördelni a játékot. Ez megbosszulta magát, mert a vendégek hamar kiegyenlítettek. Ezután már sokáig nem tudott ritmust váltani a hazai gárda, amitől egyre idegesebbek lettek, és egyre paprikásabbá vált a hangulat, a második kiállítás is ennek volt a következménye. A csabaiak összeségében közelebb álltak a győzelemhez, de a második félidőben nyújtott halványabb teljesítményük miatt elhullajtottak két pontot.

Supka Attila (Békéscsaba): "Az első félidőben meg kellett volna nyernünk ezt a találkozót."

Gujdár Sándor (Haladás): "A második félidőben nyújtott lelkesebb játékunk révén rászolgáltunk a döntetlenre."

Vetési Péter

[origo]