Vágólapra másolva!
Magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott a skót labdarúgó-válogatott Feröer-szigetek nemzeti csapata ellen, így hat mérkőzésen szerzett 11 pontjával megtartotta esélyét arra, hogy az ötödik csoportból kijusson a portugáliai kontinensviadalra.

Nem hibáztak a svédek, versenyben a lengyelek

Az 5. csoportban Skócia a Feröer-szigetek együttesét fogadta, s bizony nagy volt a tét Berti Vogts együttese számára. A brit gárda ugyanis még úgy számolt, esetleges győzelmével megtarthatja esélyét az Eb-szereplés kivívására. A csapatban nem léphetett pályára a bokasérüléssel bajlódó csapatkapitány Paul Lambert, illetve az izomsérüléssel küszködő Don Hutchison sem, így a Leicester csatárát, Paul Dickovot a Dunfermline támadója Stevie Crawford segítette.

Amúgy a Douglas, McNamara, Naysmith, Webster, Wilkie, Cameron, Ferguson, Devlin, McCann, Crawford, Dickov összetételű csapat se rutintalannak, se gyengének nem nevezhető, mégis az első játékrészben szenvedett az együttes. Pedig minden jól alakult, a Hampden Park közönsége már a nyolcadik percben emelhette a hangját, ekkor Devlin keresztlabdáját McCann juttatta a vendégkapuba (1-0). Perceken belül Devlin, majd Dickov is kihagyott egy-egy lehetőséget, s ahogy szokás, ez megbosszulta magát.

A 35. percben egy szögletet követően Douglas kapus borzasztóan mozdult ki, Julian Johnsson pedig az üres kapuba fejelt (1-1). Hogy ne legyen annyira "égő" az eredmény, arról Dickov gondoskodott, s a félidő utolsó percében ismét vezetéshez juttatta a skótokat (2-1).

A 74. percben aztán eldőlt a mérkőzés: Barry Ferguson remek átadását követően James McFadden, az Everton fiatal támadója élete első válogatott gólját szerezte (3-1). A győzelemmel Skócia 11 ponttal áll csoportjában, s továbbra is reménykedhet a portugáliai Eb-részvételben.

Baráti spanyol siker
Portugália - Spanyolország 0-3 (0-1)
Guimaraes, 21 ezer néző
gól: Etxeberria (12.), Joaquin Sanchez (60.), Tristan (75.)
10. csoportban

A 35. percben szerzett vezetést a hazai együttes, ekkor Duff szerzett labdát, egészen a vendég tizenhatosig cselezte magát, majd 22 méterről lőtt, s a kifliszerűen kanyarodó labda Onopkó kezén megpattanva vágódott a jobb sarokba (1-0). Hét perc múlva jött a válasz: egy bal oldali szögletrúgást követően Given kapus szerencsétlenkedett saját ötösén belül, a lecsorgó labdát pedig Ignasevics három védő lábai mellett, hét méterről lőtte a kapu közepébe (1-1).

1-1 maradt a végeredmény is, így Írországnak mindenképpen nyernie kell hátralévő egy mérkőzésén Svájcban, különben a svájciak és az oroszok végeznek a csoport élén.