Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten a fő eseményt a válogatott mérkőzések jelentették: Európában a kontinensviadal selejtezői, Dél-Amerikában pedig a világbajnoki kvalifikáció meccsei. Ennek megfelelően álomcsapatunkban is főleg a nemzeti tizenegyben nyújtott teljesítmény alapján lehetett bekerülni, az egyetlen kivételt az Espanyol középhátvédje, Lopo jelenti, aki a hétközi spanyol fordulóban játszott remekül.
Maik Taylor (Észak-Írország): Az északír gárda immár 11 mérkőzés óta képtelen betalálni, de legutóbbi két tétmeccsén legalább megúszta bekapott gól nélkül. A hét végén az ukránok vendégeként játszott 0-0-t az együttes, és ez elsősorban a remekül védő kapusnak, Taylornak volt köszönhető, aki az ukránok minden próbálkozását hárította.
Aleksander Knavs (Szlovénia): A szlovének kulcsfontosságú mérkőzést játszottak a hét végén az izraeliek ellen, és hazai győzelmüknek köszönhetően szinte biztos, hogy megszerzik a második helyet csoportjukban. Az együttes második találatát a Kaiserslauternben légióskodó jobbhátvéd, Knavs érte el egy pazar fejessel, de a focista védőmunkáját is kitűnően látta el.Giovanny Espinoza (Ecuador): A dél-amerikai vb-selejtezők első fordulójában az ecuadoriak a térség leggyengébbnek tartott együttesét, Venezuelát fogadták, és viszonylag simán gyűjtötték be a három pontot. A hazaiak egyik legjobbja a középhátvéd Espinoza volt, aki amellett, hogy csapata első gólját szerezte, minden vendégtámadásnál magabiztosan állt a helyén.Alberto Lopo (spanyol, RCD Espanyol): A barcelonai együttes a spanyol bajnokság második fordulójában egy órán keresztül teljesen alárendelt szerepet játszott a Betis ellen, és kétgólos hátrányba került, ám végül mégis sikerült pontot szereznie. Az egyenlítő találatot a középső védő, Lopo fejelte, a hosszabbítás perceiben, feltéve a koronát jó teljesítményére.Roberto Carlos (Brazília): A brazil balhátvéd nem valami meglepő választás, hiszen posztján évek óta a világ legjobbjának tartják, ám Carlos teljesítményével megint bizonyította, hogy nem jogtalanul érdemelte ki ezt a titulust. A Kolumbia elleni vébéselejtezőn csapata egyik legjobbja volt, és szokása szerint rengeteget segítette a támadásokat, az első gólt megelőző akció is tőle indult.
David Beckham (angol, Real Madrid): A királyi gárdát sokat kritizálták, hogy nem csupán sportbéli indokok miatt igazolta le Beckhamet, de a madridiak eddig nem panaszkodhatnak az angol középpályásra. A focista a hétközi, Villarreal elleni bajnokin is a csapat egyik legjobbja volt, majd a hét végén a válogatottban is vezéregyéniségnek bizonyult, harcos előnyeit is csillogtatta, és világsztárhoz méltó magabiztossággal értékesítette a sorsdöntő tizenegyest.Nolberto Solano (Peru): A Newcastle Unitedben légióskodó középpályás az elmúlt időszakban klubcsapatát helyezte előtérbe a perui válogatottal szemben, ám most ez megfordult, és a nemzeti csapat a fontosabb számára, hiszen megkezdődtek a vb-selejtezők. Solano az első, Paraguay elleni meccsen is bizonyította, hogy fontos a válogatott számára, hiszen előbb egyenlítő gólt szerzett, majd egy pazar, tért ölelő indítással adott gólpasszt a vezető találathoz.Miroslaw Szymkowiak (Lengyelország): A lengyel válogatott megragadta az utolsó esélyt, hogy versenyben maradjon az Eb-re való kijutásra, és a lettek ellen idegenben gyűjtötte ba a három pontot, ami elsősorban a középpályásnak, Szymkowiaknak volt köszönhető. A focista előbb egy szabadrúgást tekert a léc alá, majd egy másik pontrúgásból remekült csavart azt előrehúzódó védő, Tomasz Klos fejére, aki nem is hibázott.Sylvain Wiltord (Franciaország): A gallok Európa-bajnokhoz méltóan intézték el Ciprus válogatottját, ás a találkozó főhőse az Arsenal focistája, Wiltord volt, aki a változatosság kedvéért ezúttal a középpálya bal oldalán kapott szerepet. Mindez persze nem akadályozta meg abban, hogy az első félidőben két gólt is szerezzen, eldöntve ezzel a három pont sorsát.
Filippo Inzaghi (Olaszország): A taljánok számára sorsdöntő volt a walesi elleni Eb-selejtező, hiszen csak egy győzelemmel előzhették meg a briteket a tabellán. Egy félidőn keresztül úgy tűnt, hogy nagy mezőnyfölényük ellenére ez nem jön össze, de a szünet után jött Inzaghi, aki tizenegy perc alatt mesterhármast vágott - a csatár két év után először volt eredményes a squadra azzurrában.Alberto Gilardino (Olaszország): Az olaszok utánpótlás-szinten is alaposan ellátták a walesiek baját, hiszen az U2-1es válogatottjuk 8-1-re nyert a britek ellen. A meccs főhőse a Parma támadója, Gilardino volt, aki négy gólt ért el, és ezzel új csúcsot állított fel az olasz utánpótlás-válogatott történetében.

Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.