Vágólapra másolva!
Verekedés miatt hazaküldték az edzőtáborból a norvég labdarúgó-válogatott meghatározó játékosát, John Carew-t. Mindeközben a Milan és az olasz válogatott csatára, Filippo Inzaghi kijelentette: szerinte a nemzeti együttesnek minden mérkőzését a San Siro-stadionban kellene lejátszania.

John Carew még a hétfő esti edzésen keveredett szócsatába John Arne Riisével, majd a buszon is folytatódott a sokáig virtuális adok-kapok, mígnem a 24 éves Carew megütötte társát. Nils Johan Semb szövetségi kapitány kedden meghallgatta az érintetteket, s azt követően döntött úgy, hogy a vétkesre nem számít a portugálok elleni szerda esti, oslói barátságos mérkőzésen.

Carew, akit a Valencia az új idényre kölcsönadott a Romának, már el is repült az olasz fővárosba. A szakvezető hozzátette, az eltiltás csak a mostani találkozóra szól. A norvég sajtó kiderítette: utoljára 1934-ben fordult elő, hogy egy válogatott labdarúgót haza kellett küldeni az edzőtáborból.

A Milan és az olasz válogatott csatára, Filippo Inzaghi szerint a nemzeti együttes minden mérkőzését a San Siro-stadionban kellene játszani. "Fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók, és hatalmas szerepük volt abban, hogy nyertünk. Éppen ezért kérni fogjuk a szövetséget, hogy ha lehet, Milánóban játszhassuk a hazai meccseinket" - mondta a támadó, aki a hétvégi, Wales ellen 4-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtező összecsapáson életében először mesterhármast ért el az olasz nemzeti tizenegyben.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség egyik szóvivője reagált "Super Pippo" szavaira, de csak annyit mondott, hogy hivatalosan még senki sem ált elő ezzel a kéréssel. A Giuseppe Meazza - közismertebb nevén a San Siro - Olaszország legnagyobb és talán legszebb stadionja, amely a Bajnokok Ligája-győztes AC Milannak és a városi rivális Internazionalénak ad otthont. A monumentális építmény befogadóképessége több mint 80 ezer fő.

Az Eb-selejtezőkhöz kapcsolódik, hogy David Beckham szerdán, az angolok Liechtenstein elleni mérkőzésén először tér vissza az Old Traffordra, mióta nyáron a Manchester Unitedtől Spanyolországba, a Real Madridhoz igazolt. Korábban azért volt kérdéses a játéka, mert ha netán sárga lapot kapna a találkozón, nem léphetne pályára október 11-én, a törökök elleni s a csoportelsőség szempontjából döntő fontosságú összecsapáson.

Ennek ellenére Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány úgy döntött: kockáztat, s számít Beckham játékára, mivel a válogatott csapatkapitánya mindenképpen futballozni akar korábbi sikerei helyszínén.