Vágólapra másolva!
Mivel a szezon előtt sokan bajnokesélyesnek tartották a Debrecent, ennek tükrében igen szeszélyesen szerepel a hajdúsági együttes. Pedig a Lokira a nemzetközi kupában is komoly feladatok várnak, legközelebb például a horvát Varteks ellen. A csapat karmesterével, Sándor Tamással erről is beszélgettünk.

- Mi az oka annak, hogy a DVSC eddig nem a valós tudásának megfelelően futballozik, legalábbis a játékoskeretet tekintve?
- A keret erősségét illetően magunk is úgy érezzük, több ponttal kellene rendelkeznünk a bajnokságban. Remélem azonban, hogy minél előbb a táblázat felső régiójában találjuk magunkat. Persze, ehhez ugyanolyan motiváltnak kell lennie a csapatnak, mint tavaly, továbbá kerüljenek el bennünket a sérülések, továbbá nem ártana némi szerencse is, mivel ősszel esetünkben egyelőre nem befelé, hanem kifelé pattannak a labdák a kapufáról.

- Mennyi esélyt lát a horvát Varteks ellen a továbblépésre az UEFA-kupában?
- Szerintem mindkét csapatnak 50-50 százalék a sansza a sikerre. A Lokinak és a magyar futballnak és hatalmas érdeke, hogy továbbjussunk, mindenesetre óriási csatára számítok. A Varteks ugyanis nem véletlenül lett kiemelt olyan klubok mellett, mint az AS Roma vagy a Bordeaux. Noha a horvát futball előrébb tart a miénknél, a két ország stílusa között van hasonlóság. Kapusunk, Sandro Tomic szerint például a horvátokra jellemző, hogy az egyik nap simán kikapnak 3-0-ra, a másik nap viszont sziporkázó játékkal 4-0-ra győznek. Vagyis kiszámíthatatlan, veszélyes ellenfél a Varteks, amennyiben azonban a valós tudásunkat nyújtjuk, mi várhatjuk a következő riválist az UEFA-kupában.

- Mivel az elmúlt napokban sérüléssel bajlódott, a Varteks elleni játékára lehet majd számítani?
- Reményeim szerint igen, sőt, ha nem kapok a korábban sérült vádlimra nagyobb rúgást, már a hét végi, Videoton elleni idegenbeli bajnokin is szeretnék pályára lépni.

Bánki József