Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki selejtezők miatt megszakított labdarúgó-bajnokságok a hét végén ismét új erőre kapva folytatódnak. Németországban a listavezető Bremen - Lisztes Krisztiánnal együtt - Dortmundba látogat, Olaszországban Chievo-Juventus rangadóra kerül sor, Angliában pedig ezúttal a Tottenham utazik a Stamford Bridge-re. A spanyol Primera Divisón 3. fordulója a Real Madrid-Valladolid derbivel nyit.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulója szombaton, este a Real Madrid-Valladolid találkozóval veszi kezdetét. Nincs könnyű helyzetben Carlos Queiroz, a királyi gárda mestere, hiszen csapata jószerével csak pénteken tud majd együtt edzeni. Az Európa-bajnoki selejtezők, illetve a dél-amerikai vb-selejtezők miatt ugyanis az együttes játékosai addigra érnek Madridba. Egyetlen aggodalomra z ad okot, hogy a legutóbbi fordulóban megsérült Zinedine Zidane tud-e majd játszani. A karmestert továbbra is gyógyítgatják, de várhatóan azért pályára lép a találkozón.

A Valladolid védője, Marcos Rey úgy nyilatkozott, számára Luis Figo sokkal nagyobb veszélyt és kihívást jelent, mint David Beckham "Még nem tudhatom, milyen összeállításban játszik a Real, de azt igen, hogy Figo semlegesítése nehezebb feladat, mint Beckhamé. Az angolnál csak az indításokra és a beívelésekre kell figyelni, Figo összetettebb labdarúgó" - mondta Rey a Marca című napilapnak.

Nem lehet jó hangulat a vezetőségben sem, miután Vicente Del Bosque, a klub júniusban menesztett trénere bírálta a klubot. "Miután megnyertük a bajnokságot, minden köszönet nélkül kirúgtak. Harmincöt évet dolgoztam a klubnál, azt gondoltam, ennél többet és jobbat érdemlek. Az igazság az, a mai futballból már kihalt az emberiesség" - sérelmezte a három hónappal korábbi eseményeket Del Bosque.

A Barcelona az Albacete otthonában meccsel, s komoly gondot okozhat Thiago Motta hiánya. A brazil középpályás még augusztusban utazott haza egy rutin beavatkozásnak számító mandulaműtétre, ám olyan súlyos szájgyulladást kapott, hogy sokáig enni is alig tudott. Két hét alatt nyolc kilót fogyott, s ahhoz, hogy ismét visszanyerje erejét és izomzatát, még lehet, másfél hónapot is kell várni. Ezt azt jelenti, hogy a bajnoki találkozók mellett nem játszhat majd az UEFA-kupa első fordulójában, a szlovák SKM Púchov ellen sem.

Az Albacete két forduló után nulla ponttal, rúgott gól nélkül az utolsó helyen áll, így nehéz helyzetben fogadja a katalánokat. César Ferrando edző gondjait szaporítja, hogy a sérült Gustavo Lionel Siviero és Carlos Reina Aranda mellett Basti, valamint Simeón szereplése is kérdéses.

A Celta Vigo a Betist fogadja, a hazai gárda legnagyobb gondja azonban nem csak ez az egy találkozó, hanem az a tény: 25 nap alatt hét komoly tétmeccs vár rá. "Minél gyorsabban meg kell szereznünk az első győzelmünket, főleg haza környezetben. A szombati meccs ideális alkalom lenne erre" - vélte a csapat francia középpályása, Peter Luccin, célozva a gárda eddigi szerény, két döntetlenes teljesítményére. Az együttes egyébként csatárgondokkal küzd, az utóbbi napokban Catanha, Jesuli és Gustavo López is edzéseket hagyott ki.

A Betis sem "panaszkodhat": Jorge López Tote izomszakadás miatt egy hónapra esett ki, míg az irányító Jesús Capi bokasérülése miatt nem játszhat. A gondokat tetézi, hogy a klub nevelési célzattal kétheti fizetésmegvonásra ítélte a csapat szabadlistára tett román védőjét, Iulian Filipescut. Az ok: a játékos bomlasztólag hat a közösségi életre.