Vágólapra másolva!
Remek második félidei teljesítményének, s a francia Nicolas Anelka mesterhármasának köszönhetően a Manchester City legyőzte a vendég Aston Villát az angol labdarúgó Premiership negyedik fordulójában. A 21 percig emberhátrányban játszó Fulham pontot szerzett Birminghamben.

Noha a Liverpool Blackburnben 3-1-re nyert szombaton, mégsem teljes az öröm a Vörösöknél, ugyanis Milan Baros a bajnoki második percében - amikor Markus Babbellel ütközött - súlyos sérülést szenvedett. Érdekesség, hogy a német Babbelt éppen a Liverpool adta kölcsön a Blackburnnek erre az idényre. "Hatalmas balszerencse, hogy Milan megsérült, de nem hibáztatjuk Markust" - mondta Gerard Houllier, a Liverpool vezetőedzője. "A labdáért küzdöttek és Milan szerencsétlenül esett." A cseh támadóra, aki a diagnózis szerint lábtörést szenvedett, műtét és hosszabb kényszerpihenő vár.

A brit Observer című lap szerint három vevőjelölt is próbálja megszerezni a Manchester Unitedet, a MU viszont a Reuters hírügynökség vasárnapi híre szerint tudatta, hogy nem keresték meg felvásárlási szándékkal, kitaláció az egész. Az Observer a klub illetékeseire hivatkozott, bár úgy írta, hogy még nem nevesíthető milliárdosok szaglásznak a klub, mint üzleti vállalkozás körül. Orosz, európai és közel-keleti befektetőkről van szó, akik már bankjuk pénzügyi ajánlatait várják, mennyit is érne a MU. A tőzsdén is fogó Manchester United részvénypiaci értékét 435 millió angol fontra, azaz közel 700 millió dollárra becsülik - jelentette az MTI.

A MU megvételével kapcsolatos találgatások akkor erősödtek fel, amikor a nyáron Roman Abramovics orosz üzletember, a Yukos olajvállalat első számú embere megszerezte a Chelsea-t. A MU megszerzése azonban nehezebb, azért is, mivel bonyolult a részvényesi tulajdonosi struktúrája.

Premiership, 4. forduló:
Birmingham City - Fulham 2-2 (1-1)
gól:
Forssell (45., 82.), illetve Saha (1.), Morte (75.)
piros lap: Purse (82.), illetve Legwinski (61.)

Manchester City - Aston Villa 4-1 (0-1)
gól:
Anelka (48., 68., 83. - előbbi kettőt 11-esből), Tarnat (50.), illetve Angel (30.)