Vágólapra másolva!

Ez a kvartett meglehetősen kiegyensúlyozottnak tűnik, talán csak a Bayern München emelkedik ki egy kicsit, bár a bajorok egy évvel korábbi BL-szereplése nem ezt sugallja. A német együttes viszont éppen a tavalyi kudarc miatt most kettőzött erővel koncentrál a Bajnokok Ligájára, hiszen nem engedhet meg magának még egy olyan botlást, mint az elmúlt esztendőben.

A csoport pikantériáját az adja, hogy a Bayerntől valósággal elzavart Giovane Élber már az idén pályára léphet egykori csapata ellen, hiszen új együttese, az Olympique Lyon is ebbe a kvartettbe került. A gall bajnokcsapatnak nagy szüksége volt a brazil támadóra, hiszen Sonny Anderson távozásával, illetve Sidney Govou sérülésével csak egy bevethető támadója maradt, és Pegguy Luyindula egyelőre egyetlen gólt sem szerzett ebben a szezonban. A franciák számára a továbbjutás már sikerként könyvelhető el, de ugyanez elmondható a Celtic FC-ről és az RSC Anderlechtről is, hiszen tavaly egyik gárda sem jutott be a csoportkörbe.

Érdekesség, hogy a nyáron egyik együttes kerete sem változott különösebben: a skótok senkit sem igazoltak, igaz, az elmúlt hetekben két focistát is teszteltek a portugál Dani, illetve a spanyol Ivan de la Pena személyében - egyiküknek sincsen csapata, így az átigazolási időszak lejártával is megszerezhetők. A belgáknál a legnagyobb új szerzemény a hároméves görögországi vendégjáték után visszatért Pär Zetterberg, és a brüsszelieknek elsősorban a támadórészlegük átlagon felüli az elefántcsontparti Aruna Dindanéval, a koreai Seol Ki-hyeonnal, a horvát Ivica Mornarral, a középpályán pedig Zetterberggel és Walter Baseggióval.