Társoldalunk:

Gólparádéval kezdett a MU és a Real a BL-ben

Az F jelű kvartettben a BL talán legnagyobb esélyesének tartott Real Madrid a 26. percben hátrányba került a Marseille-jel szemben: a vendégek ellopták a labdát a madridi védelemtől, s Mido lövését a Guingamptól nemrégen igazolt csapattárs Drogba blokkolta, majd 14 méterről laposan a kapuba lőtt.

A királyi gárda nem hagyta magát, és nyolc percen belül megfordította az állást. Előbb Beckham balszélről érkező ívelését Roby Carlos lőtte 15-ről kapásból kapuba, majd Ronaldo volt eredményes: Salgado jobb oldali szóló után az alapvonalról passzolt a brazil csatárhoz, aki öt méterről a kapuba gurított. Ronaldo a második játékrész 12. percében újra betalált: Zidane passzát 17 méterről a kapuba vágta. Az 57. minutumban Figo büntetőből növelte a hazaiak előnyét, ami után már csak szépítésre maradt erejük a vendégeknek - Van Buyten egy bal oldali szöglet után fejelt a hibázó Casillas kapujába.

A Porto Belgrádban lépett fel, s Costinha találatával előnyhöz is jutott: a portugál válogatott középpályás egy szögletet követően fejelt nyolc méterről a kapuba. A Partizan a második félidő 9. percében egyenlített az UEFA-kupa legutóbbi győztese ellen: Drulovic ballábas szabadrúgása West hátáról lepattant, a labdát a fiatal Delibasic szerezte meg, majd Vítor Baía alatt a hálóba bombázott.

F csoport:
Real  Madrid (spanyol) - Marseille (francia) 4-2 (2-1)
Madrid, 76 300 néző
vezette: Stark (német)
Real: Casillas - Míchel Salgado, Pavón, Raúl Bravo, Roberto Carlos, Figo, Beckham, Cambiasso (Guti, 73.), Zidane (Solari, 86.), Raúl, Ronaldo (Portillo, 86.)
Marseille: Runje - Beye, Van Buyten, Méité, Ecker, Marlet (Johansen, 38.), Celestini, Hemdani (Vachousek, 62.), Meriem, Mido, Drogba (S. N'Diaye, 66.)
gól: Roby Carlos (29.), Ronaldo (34., 57.), Figo (61. - 11-esből), illetve Drogba (26.), Van Buyten (83.)

Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - Porto (portugál) 1-1 (0-1)
Belgrád, 32 700 néző
vezette: Benes (cseh)
Partizan: Radakovic - Cirkovic (Drulovic, 46.), Stojanoski (Savic, 46.), West, N. Djordjevic, Duljaj, Rzasa, Nadj, Ilic, Delibasic, Iliev (Brnovic, 84.)
Porto: Vítor Baía - Paulo Ferreira, Jorge Costa, Ricardo Carvalho, Nuno Valente, Maniche (Bosingwa, 79.), Costinha, Deco (Ricardo Fernandes, 89.), Pedro Mendes, McCarthy (Jankauskas, 70.), Derlei
gól: Delibasic (54.), illetve Costinha (21.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK