Vágólapra másolva!

A Bajnokok Ligája idei első gólját a Manchester United szerezte. Az E csoport derbijén a Vörös Ördögök a görög Panathinaikoszt fogadták, s már a 13. percben betaláltak. Giggs szögletét követően Van Nistelrooy megzavarta a vendégek kapusát, s az érkező Silvestre a hálóba továbbított. Pár másodperccel később növelte előnyét a MU: Solskjaer tette le a labdát Fortune-nek, a a dél-afrikai középpályás pedig a kapuba bombázott.

Noha sokan úgy vélték, Beckham távoztával bajban lesz az angol csapat, kedden már az első félidőben bebizonyította ennek ellenkezőjét a gárda: Giggs átadását - a 30. percben - Solksjaer tűzte kapura, Nikopolidisz kapus pedig "bevédte" a lövést. A félidő vége előtt öt perccel Nicky Butt négyre növelte a hazaiak előnyét: O'Shea ívelése után a középpályás a kapuba juttatta a labdát.

A második játékrészben az új szerzemény Eric Djemba-Djemba is eredményes volt - először a Manchester Unitedben. Az 5-0-s sikerrel a MU a játéknap legnagyobb arányú győzelmét aratta.

A Szabics Imre nélkül kezdő német Stuttgart kisebb meglepetésre az első félidőben vezetéshez jutott a Glasgow Rangers otthonában: a 48. minutumban Bordon szabadrúgásból a kapufát találta el, a kipattanót pedig Kevin Kuranyi a hálóba pofozta. A második félidőben azonban feljöttek, sőt fordítottak a skótok (akik Rabóczki Balázs csapata, az FC Köbenhavn "testén" keresztül jutottak be épphogy a BL-be). A német Christian Nerlinger - a 73. percben - egy szabadrúgás után megszerezte a lecsorgó labdát a tizenhatoson belül, majd a kapus alatt a hálóba lőtt. Öt perccel később Lövenkrands megszerezte a hazai győzelmet jelentő gólt: a középpályás a tizenhatos vonalától lőtt Hildebrand kapujába. Felix Magath, a vendégek edzője a 81. percben bár beküldte Szabicsot, a Gerbert váltó magyar csatár már nem tudott segíteni csapatán.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 1. forduló:
E csoport:
Manchester United (angol) - Panathinaikosz (görög) 5-0 (4-0)
Manchester, 66520 néző
vezette: Sars (francia)
MU: Howard - G. Neville, Ferdinand, Silvestre, Fortune - P. Neville, Butt (Djemba-Djemba, 58.), O'Shea (Fletcher, 58.), Giggs - Solskjaer (Bellion, 45.), Van Nistelrooy
Panathinaikosz: Nikopolidisz (Halkiasz, 46.) - Szeitaridisz, Henriksen, Kirjakosz, Fisszasz - Maric, Zutautas, Gumasz (Epallé, 46.), Sanmartean - Papadopulosz (Olisadebe, 62.), Konsztantinu
gól: Silvestre (13.), Fortune (14.), Solksjaer (33.), Butt (40.), Djemba-Djemba (83.)

Rangers (skót) - Stuttgart (német) 2-1 (0-1)
Glasgow, 47957 néző
vezette: Veissiére (francia)
Rangers: Klos - Ball, Berg, Ricksen (Ross, 34.), Hizanisvili - Emerson (Capucho, 66.), Nerlinger, Vanoli (Lövenkrands, 46.), Arteta - Mols, S. Arveladze
Stuttgart: Hildebrand - Hinkel, F. Meira, Bordon, Soldo - Tiffert, A. Hleb, Gerber (Szabics, 81.), Heldt (Meissner, 70.) - Kuranyi, Cacau (Amanatidisz, 46.)
gól: Nerlinger (73.), Lövenkrands (78.), illetve Kuranyi (48.)