Vágólapra másolva!

A mostani szabályozások szerint minden győzelemért további 530 ezer frank, a döntetlenért pedig 260 ezer jár nekik. A nyolcaddöntőbe jutás 2,6 millió frankkal gazdagítja a klubkasszát, a negyeddöntő 3 milliót, az elődöntő 4,2 milliót ér. A döntősök 6,2 millióval számolhatnak, a végső győztes 10,4 millió svájci frankot vihet haza.

Emellett természetesen további milliókat hoznak a konyhára a televíziós közvetítések és a jegybevétel.

Tavaly a szétosztott 814 milliós svájci frankos UEFA-büdzséből a legtöbbet a BL-döntős Juventus kapta, a torinói klub összesen közel 52,5 millió svájci frankkal gazdagodott. Meglepő, hogy többet, mint a BL-győztes, "mindössze" 48,6 milliót kaszáló AC Milan, a két klub közötti pénzügyi differenciát a jogdíjak, főként a televíziós közvetítések jelentették. Csak ebben a kategóriában a Juventus 25 milliót keresett, a Milan 15,8 milliót.

A legtöbb hasznot a jogdíjakból a német Borussia Dortmund (28,4 millió) és a Bayern Leverkusen (33,9) húzta, de nem sokkal maradt el mögöttük a francia Lyon (28,3) sem. A legrosszabbul a kelet-európaiak jártak, sem az orosz Szpartak Moszkva, sem az ukrán Dinamo Kijev nem érte el az egymilliós határt.