Társoldalunk:

Arsenal-Inter rangadóval folytatódik a BL

A B csoportban kerül sor a forduló legnagyobb rangadójára, a Highburyben ugyanis az előző idény elődöntőse, az Internazionale lesz a vendég. A milánóiaknál máris sok kritika éri a trénert, Héctor Cúpert az állítólagos defenzív játék miatt, ám kétségtelen, hogy az Inter eddigi két bajnokiját megnyerte, és még gólt sem kapott.

Az argentin szakvezető dolgát nem könnyíti meg, hogy továbbra sem számíthat Christian Vierire és Álvaro Recobára sem, így a csatársort az utolsó pillanatban eladott Crespo helyére megvett Julio Cruz, illetve a fiatal Martins alkothatja. Az olaszok várhatóan most sem fognak túlságosan offenzívan futballozni, az Arsenal viszont valószínűleg annál inkább, hiszen az Ágyúsok az előző szezonban éppen a hazai pályán elszórt sok pont miatt nem tudtak bejutni a legjobb nyolc közé.

Arsene Wenger minden bizonnyal a kezdők közé nevezi Dennis Bergkampot, aki az idegenbeli meccseken a repüléstől való félelme miatt valószínűleg úgysem játszik majd, a középpályán pedig ott lesz a hét végén pihentetett Robert Pires és Edú is.

A csoport másik két találkozója sem akármilyen rangadó lesz, a Dinamo Kijev és a Lokomotiv Moszkva képében ugyanis egy ukrán és egy orosz mérkőzik egymással, és ismerve a két ország rivalizálását, feszültségben itt sem lesz hiány.

A moszkvaiak a selejtező során éppen egy ukrán csapatot, a Sahtar Donecket búcsúztatták, és a kijeviek szeretnének revansot venni az oroszokon. A hazai csapatban Andrij Huszin sérülés miatt nem játszik majd, Szerhij Fedorov viszont felépült, a vendégeknél a Costa Rica-i csatár, Winston Park lesz a legnagyobb hiányzó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK