Társoldalunk:

Arsenal-Inter rangadóval folytatódik a BL

A spanyol Deportivónak is van mit törlesztenie az AEK Athénnal szemben a C csoportban, hiszen az Eb-selejtezőkben a görögöknek sikerült nyerni a hispánok ellen, és így valószínűleg pótselejtezőre kényszerítik Diego Tristánékat. A Depor már csak azért sem veheti könnyedén az AEK-ot, mert az athéniak a BL tavalyi kiírásában veretlenül végeztek, a csoportmérkőzések során mindegyik meccsüket döntetlenre hozták.

Az athéni Nikosz Gumasz stadionban valószínűleg a pokol vár a spanyolokra, akiknél senki sem sérült, és az egyszemélyes csatársort minden bizonnyal az uruguayi Walter Pandiani alkotja majd, aki eddig mindhárom bajnokin gólt szerzett. A hazai együttesben az egykoron az Intert is megjárt Grigorisz Georgatosz játéka a fő kérdés, de valószínűleg mind ő, mind a kisebb sérüléssel bajlódó Mihalisz Kaszapisz ott lesz a kezdő tizenegyben.

A kvartett másik találkozóján is lesz spanyol a pályán, hiszen az AS Monaco kezdő tizenegyében minden bizonnyal szerepel majd a Real Madridtól kölcsönvett Fernando Morientes, akitől a franciák nagyon sokat várnak. Az ellenfél a PSV Eindhoven lesz, amelynek mestere, Guus Hiddink meglehetősen nehéz helyzetben van, hiszen alig van egy csapatra való egészséges futballistája. Az eindhoveniek 1997 óta minden egyes BL-kiírásban ott voltak, de egyszer sem tudtak túljutni a csoportküzdelmeken, és ha meg akarják szakítani ezt a rossz sorozatot, akkor most nem ártana nyerniük. Mindezt azonban Johan Vogel, Park Ji-sung és Kasper Bögelund nélkül kell megtenniük, de Jürgen Colin, Ronald Waterreus, Mark van Bommel és André Ooijer sem teljesen egészségesen fogja vállalni a játékot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK