Vágólapra másolva!

Visszatekintő:
Ferguson elégedett góltalan csatáraival

A bajorok az elmúlt szezonban már az első csoportkörből sem mentek tovább, ami nem kis meglepetést keltett az ellenfelekben, és csalódottságot a bajor drukkerekben. Ottmar Hitzfeld együttese még egy ilyen botlást nem engedhet meg magának, a németek nyíltan ki is mondták, hogy a Bajnokok Ligája megnyerése a céljuk, amihez elengedhetetlen a jó rajt: tavaly az első meccset hazai pályán 3-2-re elbukták a Deportivo ellen, és innen egyenes út vezetett a kiesésig.

A müncheniek azonban nem a legjobb előjelekkel készülnek a skótok elleni összecsapásra, hiszen a hét végén elveszítették veretlenségüket a Bundesligában a Wolfsburg ellen, ráadásul viszonylag sok sérültjük van: Alexander Zickler, Sebastian Deisler és Jens Jeremies biztosan nem játszhat, és kérdéses Willy Sagnol, illetve Zé Roberto szereplése is - a szintén sérüléssel bajlódó Michael Ballack és Claudio Pizarro viszont kedden már teljes intenzitással edzet.

A bajorok sokat várnak tavalyi elveszejtőjüktől, a holland Roy Makaaytól, aki a nyáron érkezett a Deportól, és a hét végén végre megszerezte első gólját új klubja színeiben.

A selejtezőben az MTK-t búcsúztató Celticnél is tekintélyes a sérültek listája, Johan Mjällby, Ulrik Laursen és Steve Guppy már régóta hiányzik, és a hét végén a csapatkapitány Paul Lambert is csatlakozott hozzájuk.

A Kelták fő erőssége viszont az előző szezonban, amikor az UEFA-kupában a döntőig meneteltek, az idegenbeli szereplés volt, és svéd támadójuk, Henrik Larsson mindig jó legalább egy gólra, vagyis a Bayernnek nem lesz könnyű dolga.

A csoport másik meccsén a francia bajnok Olympique Lyon annak reményében fogadja a belga Anderlechtet, hogy a gárda végre formába lendül, a bajnokságban ugyanis eddig nem nagyon remekelnek a lyoniak. A gallok védelméből biztosan hiányozni fog a sérült Claudio Cacapa és Cristophe Delmotte, a csatársorban viszont az idény során először összeállhat a Sidney Govou-Giovane Élber duó. Ami a brüsszelieket illeti, ők hazájuk bajnokságában eddig minden meccsüket megnyerték, ráadásul a klub története során még sohasem kapott ki francia csapattól, így a lila-fehérek bizakodva várják a találkozót.