Társoldalunk:

Szili Attila csapat nélkül maradt

Szili Attila Újpesten nevelkedett, majd a német 1860 München együttesében is szerepelt, s ekkor nagy jövőt jósoltak neki. A technikás középpályás a Vasasban még úgy ahogy felvillantotta tehetségét, majd az MTK-hoz került, nem sokkal később pedig kölcsönbe a Ferencvároshoz. Nyárig hivatalosan a kék-fehérek labdarúgójának mondhatta magát, ám mivel sem az FTC, sem az MTK nem tartott igényt a játékára, külföldön próbál csapatot keresni magának - egyelőre sikertelenül.

Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója tavaly nyáron ugyan fontolgatta, hogy a továbbiakban nem foglalkoztatja Szilit, ám a futballista néhány produkciójáva meggyőzte a mestert, érdemes őt az Üllői úton tartani. Játszott is egy pár mérkőzésen, a tavaszi szezonban azonban már alig kapott lehetőséget. A Fradi ettől függetlenül talán még alkalmazta volna, amennyiben az MTK-tól továbbra is megkapja kölcsönbe, a kék-fehéreknél viszont úgy döntöttek, megválnak a játékostól.

Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója érdeklődésünkre erről ennyit mondott: "Szilivel közös megegyezéssel szerződést bontottunk, mivel a jövőben nem tudtuk volna alkalmazni." Ezt követően az Üllői úton sem maradhatott a középpályás, ugyanakkor két hete felbukkant a ferencvárosi székházban, ahol elmondta, egyelőre magányosan tréningezik, s várja a jelentkezőket. Főként külföldről.

Szili elsősorban a korábban Szűcs Lajos és Hrutka János németországi szerzősését is tető alá hozó Jakab László segítségére számíthat. "Manapság nagyon telített a piac, s nehéz csapatot találni a magyar játékosoknak, különösen, ha az illető az elmúlt időszakban keveset szerepelt a klubcsapatában. Márpedig Szilivel ez történt. Ugyanakkor Németországban október végéig igazolható lenne, ott a szerződés nélküli labdarúgókat addig az időpontig alkalmazhatják a csapatok" - mondta Jakab.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK