Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöksége pénteki rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy az MTV kuratóriumának csütörtöki, az Arany Ászok Liga mérkőzéseinek közvetítésével kapcsolatos elutasító döntése után további határozatig semmilyen országos tv-csatorna nem engedhető be az NB I-es, illetve NB I/B-s találkozókra.

Az MLL hivatalos honlapján olvasható határozat szerint még a médiatörvényben előírt 90 másodperces anyag elkészítésére sem kapnak engedélyt az érintett forgatócsoportok. A liga megtiltotta, hogy a fentiekkel összefüggésben a sportszervezetekhez tartozó személyek - klubvezetők, edzők, labdarúgók - nyilatkozzanak országos tv-csatornának.

A helyi kábeltévék felvehetik a mérkőzéseket, de az adott találkozó műsorra tűzése kizárólag 2 órával az összecsapás befejezése után lehetséges. A helyi televíziók egymás között a felvételt cserélhetik azzal a kikötéssel, hogy sem teljes terjedelmében, sem vágott formában azt országos érdekeltségű tv-csatornának nem adhatják tovább.

A Magyar Televízió kuratóriuma csütörtökön egyhangúlag elutasította a labdarúgó Arany Ászok Liga mérkőzéseinek közvetítéséről szóló szerződéstervezetet. A sajtóban megjelent információk szerint az MTV évi 450 millió forintot fizetett volna a közvetítésekért, ha a kuratórium rábólint a szerződésre.