Vágólapra másolva!
Németországban a hatodik, Spanyolországban a 4. labdarúgó-fordulóra kerül sor a hét végén, s izgalmas mérkőzésekben ezúttal sem lesz hiány. A Bundesligában a Bayern München a Bayer Leverkusent fogadja, míg a Stuttgarthoz a Dortmund látogat. A spanyoloknál az eddig hibátlan Deportivo az Albacetével meccsel, a nagycsapatok közül a Barca az Osasunával, a Real Madrid a Malagával veszi fel a harcot.

Nagy rangadóra kerül sor a Bundesliga 6. fordulójában, a listavezető, de tavaly még a kiesést éppen elkerülő Leverkusen a müncheni Olimpiai-stadion vendége lesz. Márpedig ott vajmi kevés sansza volt eddig a Bayernek, tavaly 3-0-ra kapott ki az együttes, ezzel együtt a bajorok zsinórban kilenc sikernél tartanak a nagy riválissal szemben. Augenthalerék már azzal elégedettek lennének, ha az 1993. decemberi eredményt meg tudnák ismételni, akkor 1-1-lett a vége. A Bayern nagy küzdelemben, két Makaay-találattal verte a BL-ben a Celtic gárdáját, a fáradtság mellett Scholl, Jeremies, Zickler és Deisler pótlása okozhat nehézséget. Ráadásul Sagnol, valamint Zé Roberto sem teljesen fitt, Kahn szembetegséggel bajlódik, így előfordulhat, hogy ismét előtérbe kerül Schweinsteiger, Santa Cruz, illetve Kuffour szereplése. A cserekapus Rensing vagy Schlösser lehet. A Leverkusenben Balitsch, Bastürk, valamint Sebescen nem szerepelhet.

A forduló másik derbije is izgalmas mérkőzést hozhat. A Stuttgart ugyan tavaly legyőzte otthon a Dortmundot, ám utolsó tíz párharcukat figyelembe véve már nem ilyen rózsás a mérleg, mindössze négy VfB-sikert jegyeznek fel a krónikák. Hét éve például 5-0-ra nyert a Borussia a Gottlieb-Daimler-stadionban. Magyar szempontból érdekes lehet a találkozó, hiszen a Kicker szerint először lesz kezdő Szabics Imre a hazaiaknál, akiknél mindenki egészséges. Sammer mester már sokkal nehezebb helyzetben van, Fernandez, Evanilson, Frings, Demel, Leandro, C. Metzelder és Amoroso sem játszhat, így a védelemben Bergdölmo, valamint Madouni jut kulcspozícióhoz.

A Hertha botrányosan kezdte az idényt, s most sem esélyes. Főleg nem Bochumban, ahol a berlini gárda eddigi 15 fellépéséből 14-szer kikapott. A hazai csapatból Freier és az izlandi Thordur Gudjonsson sérült, Oliseh viszont visszakapja helyét az együttesben, a vendégektől Marcelinho, illetve Marx sérült.

Lisztesék az 1860 München ellen lépnek pályára, a Bremenben ismét bevethető a francia irányító, Micoud, viszont Skripnik, Magnin és Rolfes maródi. Krisztián helyét az határozhatja meg, hogy Schaaf edző támadóbb vagy védekezőbb stílust szeretne erőltetni, utóbbi esetben Tim Borowski játéka sem elképzelhetetlen.