Vágólapra másolva!
Az AS Roma nevétól hangos Olaszország, a fővárosiak futballcsapata ugyanis a Brescia elleni 5-0 után vasárnap idegenben 2-2-es döntetlent játszott a BL-második és bajnoki címvédő Juventusszal. Fabio Capello együttese hét pontjával - jobb gólkülönbségének köszönhetően - vezeti a Serie A-t, s az együttes szurkolói újra a bajnoki címről álmodnak.

A vasárnap esti csúcsrangadón a Juventus már a 13. percben elveszítette karmesterét, Alessandro Del Piero ugyanis vádlihúzódást szenvedett, a legfrissebb hírek szerint hat hétre harcképtelenné vált. Lippi mester Marco Di Vaiót küldte be a helyére, aki a 21. percben rögtön be is talált. A római szurkolók új kedvence, a román Chivu négy perc múlva egy szabadrúgásgóllal egyenlített, majd újra Di Vaio juttatta vezetéshez a hazaiakat. Mindössze három perccel a vége előtt a francia Zebina pontot mentett a Farkasoknak, illetve a hajrában Totti még kihagyott egy százszázalékos ziccert: egyedül vezette rá Buffonra a labdát, de a kapus hárított.

Fabio Capello, a rómaiak mestere a mutatott játékkal és az eredménnyel is elégedett, viszont mérges Tottira, amiért nem lőtte be a végén a meccslabdát. "Buffon óriásit védett, de Tottinak hamarabb lőnie kellett volna" - mondta a szakvezető, majd hozzátette: "Zebina nagyon jó játékos, örülök a góljának, s úgy érzem, mindenképpen megérdemeltük a döntetlent. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy gyorsan járassák a labdát, akkor ugyanis zavarba hozhatjuk a Juvét, így is történt. A csapatom nagyon kiegyensúlyozott."

A Juventus edzője, Marcello Lippi szerint a kimerültség miatt nem tudta megtartani egygólos előnyét a torinói gárda. "Egy órán át fölényben voltunk a Roma ellen. Jól játszottunk, főleg az első félidőben, de a fáradtságunk a vendégcsapat malmára hajtotta a vizet. Ha értékeljük a látottakat, semmiképpen sem szabad elfelejteni, hogy szerdán a Galatasaray ellen BL-meccset játszottunk."

Az Inter egykori mestere úgy véli, nem volt hibás döntés David Trezeguet lecserélése: "Azért kellett lehoznom egy csatárt, hogy Camoranesi a középpályán játszhasson. Mivel a Roma támadásba lendült a hajrában, mindenképpen a kontrákat kellett erőltetnünk."

A 82. percben lecserélt francia támadó nagyon bosszús az elhullajtott pontok miatt: "Elkeserít a végeredmény. Amíg a pályán voltam, inkább egy harmadik gólt érdemeltünk volna meg egy újabb bekapott helyett. Tartani akartuk az eredményt, s ehelyett majdnem kikaptunk."

A Juve szeptember 28-án a Perugia otthonába látogat, a Roma pedig az Anconát fogadja.