Vágólapra másolva!

Meghalt a lezuhant nápolyi szurkoló

Belehalt sérüléseibe az a szurkoló, aki lezuhant a stadion kerítéséről a nézőtéri rendbontás miatt végül elhalasztott olasz B ligás Avellino-Napoli bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt.

A két csapat azért nem tudta elkezdeni a találkozót, mert a jegy nélkül maradt drukkerek benyomtak egy kaput, a felső lelátóra özönlöttek. A tömeg nyomásától egyensúlyát vesztő Sergio Ercolano lezuhant a 20 méteres magasságból, s kómás állapotban szállították kórházba, ahol a leggondosabb kezelés ellenére nem tudták megmenteni életét.

A rendbontó szurkolókat megfékezni igyekvő rendőrök közül harmincan megsebesültek. Giuseppe Pisanu belügyminiszter hétfőn délután sürgős lépéseket követelt a labdarúgó-szövetségtől. "Bízom abban, hogy a fegyelmi bizottság kellő szigorral lép fel azok ellen, akik közvetlen vagy közvetett módon felelősek az Avellinóban történt barbár cselekedetekért" - mondta a kormány képviselője, aki a lehető legrövidebb időn belül találkozni kíván a rendőrség, valamint a futballszövetség és -liga vezetőivel.