Vágólapra másolva!

O'Neill és Antic a favorit a Spurs kispadján

Ha az angol lapok kifejezéseivel szeretnénk élni, akkor azt kell mondani, Glenn Hoddle és segítője, John Gorman majdnem megzavarodott, mikor megtudta, mindkettőjüket kirúgta a Tottenham Hotspur vezetősége. A Premiershipben hat forduló után négy ponttal a 18. helyen szerénykedő együttes egyelőre keresi az új trénert, és a pletykák szerint igazi nagy fogás is elképzelhető.

Nyáron 12 millió fontot költött erősítésre, azaz új játékosok szerződtetésére a Tottenham, de az első hat fordulóban nyújtott gyenge teljesítményt Daniel Levy klubelnök nem tolerálta, s elfogadhatatlannak nyilvánította.

John Gorman, Hoddle segítője a BBC Radio kérdésére azt válaszolta, a tréner teljesen kiborult a menesztés hírére. "Glenn letört, hiszen számára a Tottenham jelentette a futballt. Itt töltött rengeteg évet, büszke volt mindenre, amit elért. Mindketten azért dolgoztunk, hogy sikereket érjünk el, sajnos nem sikerült. Érdekes, hogy Sir Alex Ferguson esetében a Manchester United nem volt ennyire türelmetlen, a hullámvölgyek után most ismét sikeres edző" - mondta Gorman.

Hoddle 2001 márciusa óta dolgozott a White Hart Lane-en. Hogy ki lesz a tréner utóda, egyelőre csak találgatások láttak napvilágot. A bukmékerek favoritja a Celtic edzője, Martin O'Neill, akinek neve minden brit edzőváltás esetén felmerül. Mindenesetre nagy meglepetés lenne, ha elhagyná a Bajnokok Ligájában szereplő skót sztárcsapatot.

Sokkal esélyesebb az egykori Barcelona-tréner, Radomir Antic, akit a fogadóirodák "sötét lóként" tartanak számon. Felmerült még Graeme Souness neve is, ám a Blackburn mestere jelezte, nem kívánja elhagyni az Ewood Parkot. Képbe kerül a Rangers szakmai munkáját felügyelő Alex McLeish is, ő azonban már szóban elkötelezte magát a skótokhoz. Sokan emlegetik Alan Curbishley (Charlton), illetve Harry Redknapp (Portsmouth) nevét is.