Vágólapra másolva!
A Dortmund ellen először volt kezdő Szabics Imre a Stuttgartban, ráadásul a magyar csatár végig a pályán volt az 1-0-ra megnyert mérkőzésen. A Borussia csalódást keltő játékára Matthias Sammer sem talált magyarázatot, míg a Bundesliga táblázatának élére ugró Stuttgart tábora egyre bizakodóbb.

Akárcsak Szabics Imre, aki az [origo] érdeklődésére a következőket nyilatkozta a Dortmund elleni meccsről és annak utózöngéiről.

- Mivel először lehetett a kezdő 11 tagja, eleinte mennyire szökött fel a versenyláza?
- Nagyon. Az első félidőben nagyon izgultam, sokat is kapkodtam, szerencsére a szünet után már higgadtabban oldottam meg a feladatokat. Persze ehhez az is kellett, hogy Felix Magath a szünetben megnyugtasson, és ez önbizalmat is adott a továbbiakra.

- A szakvezetés és a német lapok miként értékelték a játékát?
- Bevallom, eddig még nem olvastam ezeket, edzőnk pedig nem szokott külön értékelni, ám talán nem futballoztam olyan rosszul, ha végig a pályán lehettem.

- Jogosnak tartja a 90. percben műesésért kapott sárga lapját?
- Abszolút, ráadásul ez igen kellemetlen szituáció volt. Azt hittem, mögöttem toporog a dortmundi védő, ezért feldobtam magam, ám amikor láttam, hogy legalább öt méterre áll, majdnem elsüllyedtem szégyenemben. Másnap ugrattak is a srácok az edzésen, milyen nagyszerű alakítás volt.

- Mindez azonban azt is jelzi, végleg befogadták a VfB-nél.
- Magam is így érzem. Kuranyival, Cacauval és Amanatidisszel egyaránt remekül megértem magam a csatársorban, s remélem, a jövőben is egyre több játéklehetőséget kapok. Sajnos a hét végén begyulladt a torkom, amire kaptam antibiotikumot, éppen most keresek gyógyszertárat, mert minél előbb ki kell kúrálnom magam, emiatt ugyanis egyetlen meccset sem szeretnék kihagyni.

Bánki József