Társoldalunk:

Nagyágyúk is pályára lépnek az UEFA-kupában

A Borussia Dortmund számára hatalmas csalódást jelentett, hogy elbukott a BL selejtezőjében a belga FC Bruges ellen, nem csak a sportbéli kudarc miatt, hanem azért is, mert így jelentős összeg kiesett a tervezett költségvetésből. A dortmundi focisták nagy nehezen belementek a húszszázalékos fizetéscsökkentésbe, de egy jó UEFA-kupa szerepléssel azért javíthatnak a saját és a klub anyagi helyzetén is. A BVB feladata azonban nem egyszerű, hiszen ellenfele az osztrák FK Austria Wien lesz, amely szintén nagy tervekkel rendelkezik, és a németektől rengeteg focista hiányozni fog sérülés miatt: a régóta a maródiak listáján lévő Metzelderhez, Fringshez, Evanílsonhoz, Amorosóhoz és Flávio Conceicaóhoz a napokban a két cseh, Jan Koller és Tomas Rosicky is csatlakozott. Az osztrákok éppen ezért bíznak abban, hogy meglepetést okozhatnak, a dortmundiak azonban nem engedhetnek meg maguknak még egy kudarcot.

Ami a magyar érdekeltségű külföldi csapatokat illeti, a Hertha BSC-ben Dárdai Pál biztosan nem játszhat, lévén a berliniek legutóbbi nemzetközi kupameccsén, még februárban a Boavista ellen kiállították, Király Gábor viszont ott lesz a csapat kapujában. A Hertha célja a legjobb nyolc közé jutás, így a lengyel Groclin Grodzisk ellen a továbbjutás kötelező feladatnak számít, de a klubnál nem felejtették el, hogy tavaly egy másik lengyel együttes, a Wisla Kraków megtréfálta a Schalke 04-et.

Forrás: [origo]

Tekintse meg az [origo] új BL-oldalát. Az összes létező információ a legrangosabb európai kupasorozatról itt megtalálható.
A Babos Gáborral, Fehér Csabával és Pető Tamással felálló holland NAC Breda bizakodva utazott el a Newcastle United elleni mérkőzésre, hiszen a bredaiak a hét végén az addig százszázalékos Ajaxot verték hazájuk bajnokságában, és klubnál bíznak benne, hogy tovább gyarapíthatják a Szarkák gondjait. Az angolok ugyanis nem elég, hogy kiestek a BL selejtezőjében a szerb Partizan Beograd ellen, egyelőre nyeretlenek a Premiershipben. Bobby Robson együtteséből az eltiltott Lee Bowyer, illetve a sérült Jonathan Woodgate biztosan hiányozni fog.

Fehér Miklós együttese, a portugál Benfica a belga La Louviere-t fogadja majd, valószínűleg a magyar csatárral a soraiban - a lisszaboniaknál egyébként a szlovén Zlatko Zahovic lábujjtörése miatt nem játszhat. A Szpartak Moszkva kapusa, Sáfár Szabolcs várhatóan a kispadról tekinti majd végig a dán Esbjerg elleni meccset, Mitring István viszont ott lehet a kezdő tizenegyben a finn MyPa Anjalankoski színeiben a francia Sochaux ellen.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK