Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgóliga szerdán úgy döntött: a másodosztályban szereplő Napoli soron következő öt hazai találkozóját semleges pályán, zárt kapuk mögött köteles megrendezni.

A liga azért hozott ilyen szokatlanul szigorú ítéletet, mivel hétfőn belehalt sérüléseibe az a nápolyi drukker, aki lezuhant a stadion kerítéséről a nézőtéri rendbontás miatt végül elhalasztott B ligás Avellino-Napoli bajnoki mérkőzés előtt.

A nápolyiak akár még rosszabbul is járhatnak, ugyanis a liga jövő héten bírálja el az avellinói klub beadványát, amelyben azt kéri: a hazai együttes 3-0-s gólkülönbséggel kapja meg a találkozó három pontját.

A két csapat azért nem tudta elkezdeni a találkozót, mert a jegy nélkül maradt vendégdrukkerek benyomtak egy kaput, majd a felső lelátóra özönlöttek. A tömeg nyomásától egyensúlyát vesztő Sergio Ercolano lezuhant a 20 méteres magasságból, s kómás állapotban szállították kórházba, ahol nem tudták megmenteni az életét. A rendbontó szurkolókat megfékezni igyekvő rendőrök közül harmincan megsebesültek.

Az esetnek politikai visszhangja is lett, Giuseppe Pisanu belügyminiszter hétfőn délután sürgős lépéseket követelt a labdarúgó-szövetségtől.