Társoldalunk:

A Loki nyert, a Fradi ikszelt, az MTK kikapott az UEFA-kupában

UEFA-kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés:
NK Varteks (horvát) - Debreceni VSC-MegaForce 1-3 (1-1)
Varasd, 4000 néző
vezette: Malcolm (északír)
Varteks: Vasilj - Kristic, Melnjak, Mujanovic (Jurcevic 67.), Granic (Pavlicic, 46.) - Jancevski, Safaric, Kastel, Polovanec - Jolic (Haililovic 63.), Karic.
Debrecen: Tomic - Nikolov, Éger, Szekeres, Selymes (Szatmári, 46.) - Dombi, Vincze (Kiss Z., 46.), Habi, Böőr - Bajzát, Sándor T. (Csehi 88.).
gól: Kastel (45.), illetve Sándor (24.), Kiss Z. (58.), Dombi (89.)
sárga lap: Kristic (68., 85.), Melnjak (90.), illetve Böőr (14.), Szekeres (67.)
piros lap: Kristic (85.)

6. perc: Sándor ugratta ki Bajzátot, aki 18 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

24. perc: Nikolov szöglete után Sándor Tamás lőtt 15 méterről, a védők a gólvonalról mentettek, de Nikolovhoz került a labda, aki újra középre adott, s Sándor 10 méterről a hosszú sarokba csavart (0-1).

27. perc: Karic beadása után Jolic 15 méterről lőtt, Tomic bravúrral védett.

35. perc: Safaric 25 méteres szabadrúgását Tomic kiütötte.

45. perc: Jancevski szöglete után Safarichoz került a labda, aki 8 méterről fejelt, Kastel 5 méterről még beleért, így a labda a léc alá pattant (1-1).

53. perc: újra vezetést szerezhetett volna a DVSC: Böőr futott el a bal szélen, beadását Bajzát hatalmas helyzetben a kapufára lőtte.

MTI-fotó: Darko Bandic
Böőr többször is megzavarta a varasdiak védelmét
58. perc: a kimaradt lehetőség után jött a gól: Kiss Z. lövése elsőre a kapust találta el, majd a kipattanó labdát a hálóba továbbította (1-2).

85. perc: Kristic buktatta Dombit, amiért megkapta második sárga lapját, így a pirosat is.

89. perc: Csehi továbbított Dombihoz, aki 15 méterről a jobb felső sarokba csavart (1-3).

A hajdúsági együttes nem ijedt meg a mérkőzés előtt magabiztosan nyilatkozó hazaiaktól, s az első játékrész közepén vezetést is szerzett. Előnyét őrizte a félidő végéig, ekkor a folyamatosan rohamozó Varteks egyenlített. Szünet után a Debrecen akarata érvényesült, így Szentes Lázár együttese biztos előnnyel várhatja az október 15-ei visszavágót.

Drazen Besek (Varteks): "A futballt gólra játsszák, mi pedig ezen téren rendkívül gyengén teljesítettünk. A továbbjutásról nem mondtunk le, de a Debrecen kedvezőbb helyzetben van."

Szentes Lázár (Debrecen): "Sok helyzetet dolgoztunk ki, melyek közül hármat értékesítettünk, Nálunk az előny, de még nem jutottunk tovább. Kemény visszavágó vár ránk."

(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK