Társoldalunk:

A Loki nyert, a Fradi ikszelt, az MTK kikapott az UEFA-kupában

Videó: tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!

UEFA-kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Ferencváros - FC Köbenhavn (dán) 1-1 (1-1)
Üllői út, 7000  néző
vezette: Jaroslav Jara (cseh)
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. - Kriston, Lipcsei, Zováth, Szkukalek - Gera (Rósa D., 60.), Tököli (Sasu, 46.), Leandro.
FCK: Rabóczki - Rooba, Zivkovic, Albrechtsen, Tobiasen - Norregaard, Mykland, P. Nielsen, Roll - Santos (Pettersson, 83.), Jonsson (Möller, 72.).
gól: Kriston (37.), illetve Todi Jonsson (2.)
sárga lap: Rósa D. (75.), illetve Mykland (68.), Nielsen (74.)

Amilyen remekül rajtolt az MTK Zágrábban, legalább olyan rosszul kezdődött a Köbenhavn elleni meccs az Üllői úton - legalábbis a magyarok szemszögéből. Mert ugye Horvátországban a kék-fehérek már a harmadik percben vezetést szereztek, Rabóczkiéknak viszont még ennyi sem kellett: egy jobbszélen elvégzett dán bedobás után valahogy a Feröer-szigetekről származó Jonssonhoz került a labda, aki 23 méterről irtózatos gólt ragasztott a kicsit kinn álló Szűcs kapujába - 61 másodperccel a kezdő sípszót követően (0-1).

A 25. percben Gera fordult le védőjéről, majd 16 méterről lőtt, de lapos lövését Rabóczki fogta. Hét percre rá újra a technikás csatár villant: két gyönyörű csel után ezúttal 20 méterről tüzelt Gera, de a vendégek magyar kapusa megint hárított.

A kialakult Fradi-előny a 37. percre góllá érett: Kriston Gerához hasonlóan szintén egyéni akció után került lövőhelyzetbe; a középpályás 25 méterre Rabóczki kapujától kapott labdát, három védekező dánt is kicselezett, majd jobbal, 15 méterről spiccel laposan lőtt, a labda pedig a kapu jobb sarkában kötött ki (1-1).

A második játékrészt jobban kezdték a köbenhavniak. A 48. percben Roll 25 méteres bombája a jobb kapufa mellett egy méterrel hagyta el a játékteret. Hat percre rá majdnem be is találtak: Santos a balszélen az alapvonalig vezette a labdát, beadását Norregaard 5 méterről, óriási helyzetben a jobb kapufa mellé fejelte. A 68. minutumban Tobiasen 25 méteres, nagy erejű lövését Szűcs a mezőnybe öklözte.

Norregaard jobb oldali beadását követően Todi Jonsson mellel visszatette a labdát Rollnak, aki egyből kapura lőtt, de Szűcs bravúrral, lábbal hárított a 71. percben. Hat perccel később megint a Fradi-kapus mentette meg a góltól a hazaiakat: újra Roll Larsen lőtt távolról, Szűcs öklözött, a labda Möller elé került, akinek közeli lövése a bevetődő Vukmir lábáról pattant a kapu fölé.

A Ferencváros játékosait alaposan meglepte a korán bekapott gól, de a huszadik perc tájékán magához tért a magyar kupagyőztes. Ennek eredményeként egyre nagyobb fölényt harcolt ki, majd az első félidő hajrájában egyenlítenie is sikerült, sőt kis szerencsével akár már a vezetést is megszerezhette volna. A második félidő nem úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött, ugyanis az idő múlásával a dánok átvették az irányítást, s ha a végjátékban pontosabbak, akkor akár a győzelmet is megszerezhették volna.

Garami József (Ferencváros): "A gyorsan bekapott gól megfogta a csapatot, s csak az első játékrész második felére vettük át az irányítást. Sajnos a szünetben sérülés miatt le kellett cserélnem Tököli Attilát, majd néhány perc után Gera Zoltán is jelezte, hogy egy rúgás miatt nem tudja folytatni a játékot. Nagy veszteséget jelentett a hiányuk, így a második félidőben már kevés lehetőséget tudtunk kialakítani."

Hans Backe (FC Köbenhavn): "Tökéletesen kezdtük a mérkőzést, így kicsit könnyebb lett a folytatás. Az első félidő felétől azonban nagyon keménnyé vált a csata. A második játékrészben már mi irányítottunk, meg is nyerhettük volna a mérkőzést, hiszen két-három nagy helyzetünk is akadt. Továbbra is nyílt a továbbjutás kérdése, nagyon nehéz visszavágóra számítok."

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK