Társoldalunk:

Böőr: Végre jól futballoztunk

Videó a Loki varasdi győzelméről

A csütörtöki horvát lapok rámutattak, hogy nagy gondjai lehetnek még a Dinamo Zagrebnek három hét múlva a budapesti visszavágón, mert a szerencsének is köszönheti a szerdai kétgólos különbségű győzelmet (3-1) az MTK ellen a labdarúgó UEFA-kupa első fordulójában. A Debrecen varasdi sikeréről (3-1) pedig elismeréssel írnak.

"A vendégek gyors vezető gólja, majd Illés nagy lehetősége, azután Sarlija kapus bravúros hárításai és Czvitkovics kihagyott büntetője mind a horvát védők időnkénti rövidzárlataira utalnak. Ráadásul Nikola Jurcevic zágrábi vezetőedző nem számíthat a visszavágón a Zágrábban kiállított Agic játékára sem" - írta a Vjesnik kommentátora.

A Debrecen viszont, amelyről azt tartották a horvátok, hogy "idegenben reszket, mint a nyárfalevél", "már Varasdon kitárta maga előtt a továbbjutás kapuját" a 3-1-es sikerrel - olvasható a Vecernji list című zágrábi újságban. A legnagyobb példányszámú horvát napilap szerint a debreceniek kapujuk előtti szilárd és biztos védelmükkel, nagy fegyelmezettségükkel, átütő támadásaikkal, robbanékony indításaikkal, kontráikkal és elszánt győzni akarásukkal leckét adtak a Varteksnek a modern labdarúgásból.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK