Vágólapra másolva!
A Premiership jól megszokott forgatókönyvétől eltérve ezúttal pénteken kezdődik az angol labdarúgó-bajnokság aktuális, hetedik fordulója. A hét utolsó munkanapján rendezendő Arsenal-Newcastle összecsapás az elmúlt szezon végeredménye alapján mindenképpen rangadónak minősítendő, hiszen a tavalyi ezüstérmes a 2002-2003-as sorozat harmadikját fogadja.

Az idei történések fényében már korántsem biztos, hogy csúcsmérkőzésnek titulálható összecsapás, mert bár az Arsenal vezeti az angol tabellát - igaz, hogy a Chelsea vesztett pontok tekintetében jobban áll -, de a Bajnokok Ligája csoportkörének első összecsapásán egészen döbbenetes verést kapott az Intertől, ráadásul a MU elleni, idegenbeli összecsapáson kirobbant tömeges lökdösődés és sportszerűtlenség után eltiltás fenyegeti az Ágyúsok több játékosát is.

Azonban ez mind semmi ahhoz képest, amin a Newcastle-drukkerek mentek keresztül az elmúlt hetekben. A Sir Bobby Robson keze alatt az elmúlt években nagyon szépen alakuló fiatal csapat az idén sehogyan sem találja önmagát: a Szarkák a Matthäus vezette Partizan ellen előnyös helyzetből véreztek el a BL-selejtezőben, a bajnokságban pedig nyeretlenül utolsó előtti a gárda, ráadásul ha nem lenne Alan Shearer - aki egyedül szerezte a fekete-fehérek mind az öt bajnoki gólját -, akár még nagyobb bajban lehetnének Givenék.

A Chelsea-szimpatizánsok minden bizonnyal döntetlenért szurkolnak majd péntek este, hiszen ebben az esetben a Kékek egy szombati, Aston Villa elleni Stamford Bridge-i sikerrel tovább növelhetik előnyüket a tabellán. A Villa legyőzése kötelező feladatnak tűnik a Ranieri-fiúknak, bár az ultimátumot kapott O'Leary mester csapata a legutóbbi fordulóban, a Charlton elleni sikerrel felzárkózott a középmezőnyhöz, ezáltal egy kicsit megnyugodhattak a kedélyek a csapat háza táján.

Ugyancsak izgalmasnak ígérkezik a veretlenül nyomuló Southampton és a Middlesbrough St. Mary's-beli összecsapása, hiszen győzelmével a Soton tovább tapadhat a közvetlen élmezőnyre, míg a nemzetközi kupaszereplésről álmodozó, de katasztrofálisan rajtoló Borónak minden egyes pontra szüksége van a kiesőzónából történő eltávolodáshoz.

Nehéz mérkőzésen mutatkozik be a Tottenham kispadján az ideiglenesen kinevezett menedzser, David Pleat. A Glenn Hoddle menesztése után előléptetett szakember az ötödik helyen állomásozó kisebbik manchesteri csapat, a City otthonában debütál vezetőedzőként.