Társoldalunk:

Tököli és Gera három hétig nem játszhat

Nem túlzás, a Ferencváros elleni UEFA-kupa-mérkőzésre érkező dán FC Köbenhavn küldöttsége el volt ájulva Budapesttől, a gyönyörű magyar lányoktól, a város nevezetességeivel és a söröktől is. Néhány ferencvárosi meg is jegyezte, mire gondoltak a koppenhágaiak, a "vadkeletre" érkeznek?

Mindenesetre a Fradi elleni eredménnyel (1-1) már nem voltak ennyire elégedettek a vendégek, mint ahogy a zöldek szurkolói sem. Tény, a második félidőben a dán bajnok jobban futballozott, s elsősorban Szűcs Lajos bravúrjai mentették meg a magyar csapatot a vereségtől. Igaz, ekkor már Tököli és Gera sem lehetett a pályán, mindketten sérülés miatt kértek cserét.

Az FC Köbenhavn igazolta azt, miszerint masszív, jó csapat, Garami József, az FTC szakmai igazgatója előzetesen nem véletlenül tartotta esélyesebbnek a vendégeket. A lefújást követően a két edző egyébként a következőképpen értékelt.

Hans Backe (FC Köbenhavn): "Elsődleges tervünk az volt, hogy gólt szerezzünk, s ezt már az első percben teljesítettük. Ezután is jól játszottunk, ám az első félidőben a Ferencváros bebizonyította, hogy erős csapat, és szép góllal egyenlített. Szünet után viszont meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, amire több lehetőségünk is nyílt, s érzésem szerint egy büntetőt is megérdemeltünk volna. Előnyösebb helyzetben vagyunk, ám nem szabad elbízni magunkat a koppenhágai visszavágó előtt."

Garami József (FTC): "Sokkolt bennünket a korán bekapott gól, ezt követően sokáig nem találtuk a ritmust. Az első húsz perc után azonban sikerült talpra állnunk, ekkor jól is futballoztunk. A második félidőben sajnos sérülés miatt Tökölit és Gerát is kénytelen voltam lecserélni, ekkor pedig a dánok fölénk is kerekedtek. Ellenfelünk előnyösebb helyzetben várhatja a visszavágót, persze még mi sem mondtunk le a továbbjutásról."

Végezetül megkérdeztük az FC Köbenhavn svéd edzőjét, Hans Backét, neki ki tetszett elsősorban a Ferencvárosból, no meg saját csapatából, amire a szakember ezt mondta: "A kapus Szűcs, továbbá Dragóner remekül játszott, szerintem Lipcsei is nagyon jól futballozott, hiszen őt ismertem Salzburgból, ahol egy hónapot együtt dolgoztunk, továbbá Tököli és Gera képességei is átlagon felüliek. Saját együttesemből mindenkivel elégedett voltam, senki sem okozott csalódást."

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK