Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban a 7. fordulóra kerül sor a hétvégén, a rangadónak a VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen összecsapás ígérkezik. A listavezető, hat forduló alatt még gólt sem kapó Stuttgart az 1860 München vendége lesz, míg a Werder Kölnben, a Hertha Hamburgban lép pályára.

A német labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának slágerösszecsapását Wolfsburgban játsszák, ahol a Bayer Leverkusen vendégeskedik, s ahol bizony eddig szemernyi babér sem termett a gyógyszergyáriaknak. Az eddig hat összecsapást kivétel nélkül a Wolfsburg nyerte, s mivel nagyon jó formában van a Röber-gárda, ezúttal is esélyes.

Az egykori Hertha.mester előszeretettel alkalmazza a három támadó középpályásos, két csatáros játékot, így a Menseguez, D'Alessandro, Petrov, Fernando Baiano, Klimowicz kvintett meglepheti a vendégeket. Quatrocchi és Madsen térdműtétjét követően lábadozik, Maric, Topic és Rytter sérült, míg Franz piros lapos eltiltását tölti. A Leverkusen idegenben már mindenfajta eredményből egyért egyet-egyet, Balitsch, valamint Sebescen még mindig hiányzik.

A hazai pályán veretlen 1860 München a listavezető Stuttgartot fogadja. Szabicsék esélyesei is a találkozónak, főleg úgy, hogy egyedülálló módon hat forduló alatt sem kaptak még gólt. Persze minden sorozat megszakad egyszer, de ha mégsem, akkor a döntetlen máris adott a svábok számára. Mutzel és Dangelmayr sérült, Szabics kispadon kezd, míg a hazaiaknál az eltiltott Borimirov mellett Shao és Cerny nem szerepelhet. Érdekesség: a "kis München" 1977 óta mindössze egyszer tudta legyőzni hazai pályán a VfB-t.

A másik két "magyar" csapatból mindenképpen a harmadik helyen álló Werder Bremen van könnyebb helyzetben, hiszen a Lisztes Krisztiánt foglalkoztató gárda a sereghajtó 1. FC Kölnhöz látogat, míg Király Gábor és Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC Hamburgban lép pályára. A szezon kezdete előtt senki sem gondolta volna, hogy utóbbi találkozó alsóházi rangadó lesz, azonban most mégis ez a helyzet, hiszen a hazaiak csak egyetlen ponttal előzik meg a kölnieket, a berliniek pedig még nyeretlenek.