Vágólapra másolva!
Felemás élményekkel távozott az Üllői útról Rabóczki Balázs, az FC Köbenhavn magyar kapusa. A dán bajnok ugyanis idegenben nem került hátrányba az UEFA-kupa első fordulójában, a hálóőrnek azonban  meghúzódott a vádlija, ami miatt a vasárnapi bajnokit kénytelen lesz kihagyni.

"Nagyon korrekten viselkedtek a pályán a Fradi játékosai" - mondta Rabóczki. "Mindez valahol engem is meglepett, hiszen tudtam, hogy a klub körüli korábbi események a futballisták idegeit is megviselték."

- A szurkolók viszont nem túl nagy szerettel fogadták...
- Felkészültem a bekiabálásaira, igyekeztem kizárólag a játékra koncentrálni.

- Hogyan sérült meg?
- Már az első kivetődésnél meghúzódott a vádlim. A szünetben kértem injekciót, de nem adtak, mert Dániában ez nem szokás. Inkább jegelték, ami nem sokat javított a helyzeten, de azért jeleztem, hogy vállalom a második félidőt is. Ennek lett az ára, hogy a vasárnapi bajnokit ki kell hagynom, de inkább így legyen, mint hogy hosszabb időre kidőljek a sorból. Vagyis a Fradi elleni visszavágón már én szeretnék újra a kapuban állni.

Rabóczki sérülése annyiban nehezíti Hans Backe, az FCK svéd edzőjének helyzetét, hogy a második számú hálóőr, a svéd válogatottnál is számításba vett Khilstedt is maródi, így a vasárnapi bajnokin a harmadik számú kapus, Benny Gall véd majd.

Bánki József