Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét vége a mesterhármasok jegyében telt el, álomcsapatunkba öt olyan labdarúgó is bekerült, aki egy meccsen három gólt ért el a legutóbbi napokban. Ezen focisták persze a középpályán, illetve a csatársorban találhatóak, de egy kivételtől eltekintve a védelembe is csak gólszerzéssel lehetett bekerülni.
Kasey Keller (amerikai, Tottenham Hotspur): A Spursre nem a legjobb idők járnak mostanában, a múlt héten menesztették is a vezetőedzőt, Glenn Hoddle-t, de a csapat hét végén sem kápráztatta el drukkereit a Manchester City ellen. A londoniak szinte csak kapusuknak, Kellernek köszönhették, hogy nem szenvedtek vereséget, a portás ugyanis több bravúros védést is bemutatott.
Anthoine Reveillere (francia, Olympique Lyon): A gall gárda eddig nem remekelt a bajnokságban, de a hét végén végre címvédőhöz méltó teljesítménnyel rukkolt elő, és 4-0-ra verte a Lenst. A nyáron leigazolt jobbhátvéd is elsősorban a támadásokban jeleskedett, egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a diadalból.
David Navarro (spanyol, Valencia CF): A fiatal védőnek nem volt valami egyszerű dolga a hét végén, hiszen a Real Madrid ellen kellett bizonyítania – annak ellenére ő került be a kezdő tiznegybe, hogy az argentin Roberto Ayala immár a csapat rendelkezésére állt. Navarro azonban remekül oldotta meg feladatát, és a királyi gárda támadóinak momentuma sem nagyon volt a mérkőzésen.
Arne Friedrich (német, Hertha BSC): A berlineiknél a támadó részleg továbbra sem remekel, de a múlt héten legalább a védelem magabiztosan állt a lábán: a lengyel Groclin Grodzisk elleni UEFA-kupa meccset sikerült bekapott gól nélkül hozni, a HSV ellen pedig az egyik bekk, Friedrich volt eredményes - az már más kérdés, hogy a győzelemhez ez sem volt elég.
Mourinho (brazil, Cruzeiro): A brazil bajnokságban továbbra is a volt szövetségi kapitány, Wanderley Luxemburgo által Cruzeiro áll az élen, a csapat a múlt héten két bajnokit is nyert, mindkettőt 1-0-ra. A két győzelem közül a Corinthians elleni idegenbeli diadal volt a nagyobb bravúr, és itt a mindent eldöntő találatot a balhátvéd Mourinho szerezte.
Steve Watson (skót, Everton): A liverpooli együttesnél elsősorban a csatároktól várták a gólokat a Leeds United ellen, de némi meglepetésre egy védőből középpályássá avanzsált futballista lépett elő főszereplővé. Watsonnak ezen a találkozón minden összejött, és pályafutása első mesterhármasát ért el.
Johan Micoud (francia, Werder Bremen): A brémai együttes az előző idényhez hasonlóan remekül szerepel a bajnokság első felében, és ez elsősorban a gall játékmesternek, Micoud-nak köszönhető, aki a hét végén a Köln ellen is fantasztikusan futballozott. Minden egyes vendégakcióban benne volt, az első találatot maga szerezte, és további két gólnál előkészítőként jeleskedett.
Pär Zetterberg (svéd, RSC Anderlecht): A brüsszeli együttes egyelőre százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát Belgiumban, és a hét végén az újonc Heusden-Zolder ellen szerezte meg a három pontot. Negyedórával a lefújás előtt még a hazaiak vezettek, de ekkor jött Zetterberg, és pár perc alatt kétszer is betalált - mivel ő rúgta az Anderlecht első gólját is, ez már mesterhármast jelentett.
Juninho Pernambucano (brazil, Olympique Lyon): A lyoniaknál ebben a szezonban elsősorban nem a csatárok jeleskednek a gólszerzésben, de a drukkerek ezt egyáltalán nem bánják, amennyiben a csapat begyűjti a három pontot. A hét végi, Lens elleni bajnokin a brazil Juninho volt elemében, aki mesterhármast vágott, és különösen első, szabadrúgásból elért találata volt szépségdíjas.
Ruud van Nistelrooy (holland, Manchester United): Az elmúlt heti, Arsenal elleni rangadót követően nem a góljai miatt beszéltek a holland támadóról, de a MU gólvágója ezúttal tett arról, hogy ez megváltozzon. A Leicester ellen mesterhármast ért el, és ezzel végre szeretné túltenni magát az Ágyúsok elleni mérkőzésen történteken.
Kevin Lisbie (jamaicai, Charlton Athletic): A londoni kiscsapat hat forduló után mindössze egy győzelemmel állt a tabellán, és kevesen gondolták volna, hogy a második diadal éppen az egyre jobban szereplő Liverpool ellen következik be. Hogy így történt, abban elsősorban Lisbie volt a ludas, aki háromszor is bevette a Vörösök hálóját.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.