Vágólapra másolva!
Az északi országokban lassan a vége felé közelednek a pontvadászatok, és Norvégiában négy fordulóval a zárás előtt eldőlt az aranyérmes kiléte - természetesen a Rosenborg lett a bajnok, zsinórban tizenkettedszer. Eközben Svájcban a Basel, Skóciában pedig a Rangers menetel, mindkét együttes megnyerte eddigi mindegyik mérkőzését, az egykori Csehszlovákia területén pedig két volt újpesti légiós is eredményes volt.

Miközben a lila-fehér gárda a magyar bajnokságban immár négy mérkőzés óta képtelen betalálni, addig az újpestiek két volt idegenlégiósa is gólt lőtt hazája bajnokságában. A nyáron a Megyeri útrol a cseh Banik Ostravához hazatért Radek Sloncík ugyan csak csere volt a Tescoma Zlín elleni bajnokin, de ez is elég volt a számára ahhoz, hogy négy perccel a lefújás előtt gólt érjen el. Az ostravai együttes ekkor már 2-0-ra vezetett a Bundesligából hazacsábított támadó, Marek Heinz két góljával, aminek köszönhetően a csatár tovább növelte előnyét a góllövőlista élén, és a Banik is magabiztosan vezeti a tabellát, kilenc forduló után négy pont az előnye a második helyezett FK Teplice ellen. Sloncík (akárcsak az Újpestben a legutóbbi időben) általában csak csereként kap lehetőséget, ennek ellenére ez már a második gólja volt a szezon során.

Szlovákiában a volt újpesti, illetve videotonos Frantisek Kunzo volt eredményes a Dukla Banská Bystrica színeiben, de a besztrecebányaiaknak ebben nem volt sok örömük, mert az egykori magyarországi légiós találata ellenére a csapat 4-2-es vereséget szenvedett a bajnoki címvédő MSK Zilinától. A zsolnaiaknak egyébként nagyon jól jött a győzelem, hiszen az utolsó helyen szerénykedtek a forduló előtt (és a három pont ellenére itt is maradtak, de legalább pontszámban utolérték a Púchovot), míg a besztercebányaiak a vereség ellenére is a harmadik helyen állnak a tabellán - az újonc gárdától ez remek teljesítménynek számít. A Banská Bystrica kispadján egyébként az a Ladislav Molnár ül, aki annak idején nyolc forduló után távozott az Újpesttől.