Vágólapra másolva!

Kedden a miniállam Monacóra elvileg nem várt könnyű feladat, hiszen ellenfele, az AEK Athén sorozatban hét mérkőzésen - köztük 2002-2003-ban kétszer a Real Madriddal szemben - ért el döntetlent a BL-ben.

A Monacót ez nem zavarta különösebben, Ludovic Giuly a 23. percben vezetést szerzett, majd Fernando Morientes (27., 57.) duplázott, s a lefújás előtt még Dado Prso (86.) is eredményes volt. "Visszafogottan kezdtük a találkozót, így gondjaink is akadtak. Később magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, s szerencsére olyan játékosaim vannak, mint a gólszerzésre bármikor képes Ludovic vagy Fernando. Most is sokat tettek a győzelemért" - mondta Didier Deschamps vezetőedző.

A Monaco az 1997-98-as BL-sorozatban elődöntős volt, de még akkor sem kezdte két győzelemmel a menetelést.

A Juventus favoritként érkezett Görögországba, s úgy is nyert, ahogy általában a klassziscsapatok győznek a közepes képességű gárdák otthonában. Kicsit szenvedve, de végső soron közel sem százszázalékos erőbedobással. Igaz, ehhez ismét kellett a szupersztár Pavel Nedved, a cseh középpályás két góllal válaszolt Ieroklisz Sztoltidisz korai találatára.

"Tapasztalatunk segítségével szereztük meg a három pontot. Korán hátrányba kerültünk, de tudtuk, hogy szinte az egész mérkőzés előttünk áll a fordításhoz" - jegyezte meg az olaszok vezetőedzője, Marcello Lippi.

A Juventus egyetlen vetélytársa a Real Sociedad lehet a D csoport elsőségéért, ugyanis a baszk együttes átmentette formáját a legutóbbi szezonból, amikor alig maradt le az aranyéremről a bajnokságban. Pedig kedden este félelmetes légkörű isztambuli mérkőzésen kellett bizonyítaniuk a spanyoloknak, hiszen a Galatasaray már számtalan sztárcsapat életét keserítette meg hazai pályán. Darko Kovacevic azonban már a 3. percben betalált, s noha Hakan Sükür (60.) még egyenlített, a végső szót mégis a Real Sociedad, pontosabban Xabi Alonso (73.) mondta ki.

"Két győzelmünkkel rendkívül fontos pontokat szereztünk. Az a legfőbb célunk, hogy a folytatásban is átvészeljük a nehezebb időszakokat, s újabb értékes sikereket arassunk" - nyilatkozott a lefújás után Reynald Denoueix, a Sociedad trénere.

Az Internazionale az első fordulóban parádés játékkal 3-0-ra diadalmaskodott az Arsenal vendégeként, s a szurkolók hasonlóan szép folytatást reméltek a Dinamo Kijev elleni találkozótól. Nem így lett, a milánóiak a 23. percben ugyan vezetést szereztek Daniele Adani találatával, de Szergej Fjodorov (34.) egyenlített, s szinte a lefújásig nem is változott az eredmény. A sérülés után az 59. percben visszatérő Christian Vieri azonban a 90. percben megmentette Hector Cúper vezetőedző együttesét, így mégis tökéletes a legutóbb elődöntős milánóiak mostani mérlege.

"Hétfőn este beszéltem az orvossal, aki azt mondta, hogy Christian már kész a játékra, de egyelőre csak rövid időszakra. Utána én is egyeztettem vele, s ő vállalta a szereplést. Örülök annak, hogy így döntött, újra bebizonyította, hogy a csapat kulcsembere" - mondta Cúper a lefújás után.